El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els nens i nenes de Sant Andreu seran els que decideixin el futur del parc infantil de La Pegaso / INTI GARCÉS - FLICKR

El parc infantil de La Pegaso serà reformat

Societat

Amb mirada d’infant. Així serà el futur del parc per a nens i nenes de La Pegaso. Tal com ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona aquest dilluns, la zona verda serà reformada i es reurbanitzarà seguint els criteris que determinin els més petits de Sant Andreu. O dit d’una altra manera, en el procés de transformació hi participarà un grup d’infants provinent d’una escola i d’un esplai andreuencs.

 

Si bé ara com ara el consistori encara no ha revelat quin centre educatiu ni quin esplai seran els escollits per participar en el redisseny de la zona infantil de La Pegaso, des de l’administració local s’ha detallat que la seva participació serà “clau” i “imprescindible en el disseny”. Al cap i a la fi, es buscarà escapar del disseny estandarditzat actual per tal d’aconseguir l’objectiu: que sigui un “espai lúdic multifuncional”. És a dir, “un referent del nou model del joc a Barcelona”.

En aquesta línia cal destacar que la reforma forma part d’una mesura del Govern municipal, la qual cerca renovar 150 àrees de jocs i crear 89 noves zones infantils fins a l’any 2019, entre les quals també destaca la que s’instal·larà al nou Parc de les Casernes. En total, l’equip de l’alcaldessa Ada Colau té previst destinar més de 20 milions d’euros a aquestes zones de jocs. Uns diners que han de servir “per impulsar una nova visió del joc a l’espai públic, afavorint i reconeixent la seva importància social”, expliquen.

Cal destacar que totes les noves àrees infantils que s’urbanitzin comptaran amb jocs inclusius per infants amb discapacitat; mantindran sempre que sigui possible elements naturals com la sorra, combinats amb paviment de sauló; es prioritzaran les estructures de fusta; s’incorporaran estructures que fomentin el joc compartit (per 2 infants o mes) i es buscarà la varietat en els elements de joc (escalar, lliscar, gronxar-se).

Fotografia | Els nens i nenes de Sant Andreu seran els que decideixin el futur del parc infantil de La Pegaso /  INTI GARCÉS – FLICKR

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt