El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El carrer Gran de Sant Andreu canviarà de sentit

Societat

Confirmat. La pacificació del carrer Gran de Sant Andreu comportarà que la via canviï de sentit. Així ho ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu a través de fonts del Govern del Districte, les quals han manifestat en paral·lel que les obres no es retardaran, tot i la petició de consens previ que sol·licitava l’Eix Comercial abans que es posin en marxa les retroexcavadores.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si bé l’entitat comercial i els partits de l’oposició van presentar les seves crítiques d’acord amb una suposada manca de consens, des del Govern reiteren que el pla de mobilitat encara “és possible revisar-lo; no ens tanquem [a modificacions]”, expliquen. De fet, segons assenyalen les fonts polítiques consultades, el tram que canviarà de sentit encara ni està decidit. Circumstància la qual no ha de per què canviar el ritme de les obres, consideren, ja que “no implica cap modificació del projecte d’urbanització”.

A més, des del Govern assenyalen que el canvi de sentit de la circulació a partir d’un determinat carrer perpendicular és gairebé innegociable, ja que d’aquesta manera “aconseguirem eliminar el percentatge de cotxes que passen pel carrer Gran per anar a Barcelona i els quals no són ni de veïns ni de clients de botigues andreuenques”.

En paral·lel, justifiquen el canvi de sentit a partir d’un determinat punt perquè permetrà “no haver d’implementar mecanismes costosos”, com ara lectors de matrícules o pivots mòbils, els quals “s’espatllen i generen dificultats als mateixos veïns i veïnes”, apunten des del consistori.

Per últim, el Govern defensa que les obres de reurbanització no s’han de vincular a com quedarà el pla de mobilitat, d’aquí al fet que no vulguin retardar l’obra. En aquest sentit, el projecte ja ha sortit la licitació i ben aviat s’adjudicarà amb la intenció d’iniciar les obres cap al mes de març. Uns moviments de terres que es faran en quatre fases per tal que no s’aixequi tot el paviment de la via alhora. La intenció, al cap i a la fi, és generar les mínimes molèsties que ja de per si comportarà una obra d’aquestes característiques, avancen.

Fotografia | Recreació virtual de com quedarà la reforma del carrer Gran de Sant Andreu / BIMSA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt