El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament llença a les escombraries un sostre de la Fabra i Coats

Societat

Sorpresa i indignació a parts iguals entre entitats i partits de l’oposició. Aquest dilluns han aparegut dins d’un contenidor industrial l’estructura de fusta d’un dels sostres de la Fabra i Coats. En concret, es tracta de les bigues originals de la nau central i, tal com es pot apreciar a les imatges, s’han serrat en trossos tan petits que ja resulten irrecuperables. Unes bigues de fusta que, tal com assenyala el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII), podrien ser de pi de melis, ja que estaven “ben conservades i sense corcs”.

 

En aquest sentit, el CEII ha exigit a l’Ajuntament de Barcelona que abans “d’engegar operacions que malmeten el patrimoni -en aquest cas industrial- de Sant Andreu, es fes públic i es demanes assessorament“. De fet, l’entitat i aquest mateix mitjà de comunicació encara desconeixen la raó per la qual s’ha desballestat l’estructura centenària, ja que l’administració local encara no ha donat resposta a les preguntes formulades a primera hora d’aquesta tarda. “La política de fets consumats mai dona bons resultats i provoca malestar i sentiment d’impotència entre el veïnat”, han afegit els historiadors, els quals consideren que “adequar els nous projectes al patrimoni preexistent hauria de ser d’obligat compliment”.

En paral·lel, el grup local d’ERC també ha expressat el seu enuig a les xarxes socials. A parer del conseller republicà, Carlos R. Escuredo, el desmuntatge de les bigues sense previ avís i “sense cap mirament” suposa “un nou menysteniment del patrimoni andreuenc”. Un punt de vista també compartit per la consellera de Junts per Catalunya, Ximena Gadea, qui ha titllat l’actuació d'”escàndol” i ha assegurat que traslladarà la qüestió al Districte de Sant Andreu: “Trossos del passat industrial andreuenc llençat qual escombraria, no hi ha dret!”.

Per últim, l’exconseller de la CUP, Ivan Altimira, també ha lamentat “la poca sensibilitat i destrucció de patrimoni” i ha recordat el cas “dels desperfectes causats a la Casa de l’Oficial i les cases del carrer del Pont“. “Ara li ha tocat al patrimoni industrial de la Fabra i Coats”, ha apuntat.

La fusta tallada podria ser de pi de melis i estava ben conservada i sense corcs // CEII

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt