El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Escola La Maquinista celebra la festa de l’edifici definitiu

Societat

La celebració més anhelada de la dècada. Aquest dissabte la comunitat educativa de l’Escola de La Maquinista ha organitzat la festa del trasllat a l’edifici definitiu. Encara que el nou equipament va entrar en funcionament a l’inici del curs 2021-2022, les restriccions de la pandèmia de la Covid-19 han retardat l’acte oficial d’inauguració. Cal recordar que la construcció de l’edifici definitiu s’ha demorat una dotzena d’anys i que el seu cost s’ha enfilat fins als 6,5 milions d’euros (als quals cal sumar els 2,9 milions d’euros dels darrers barracons provisionals).

Banner Ajuntament 300x250
 

Durant la jornada s’han organitzat diverses activitats per tot el centre: tallers, dansa, castells, màgia, música a càrrec del grup Tager i animació per part de la colla tabalera. En paral·lel, també s’han pogut visitar els diferents espais de l’escola. Uns espais que, entre tots, conformen una superfície de 3.900 metres quadrats, als quals cal sumar el pati de 1.650 metres quadrats (el qual segueix en ampliació). L’equipament en si mateix està conformat per dos volums: un de planta baixa on s’ubica la sala gran que permet fer un ús independent de l’escola fora de l’horari lectiu; i un altre de planta baixa i dues plantes més, a més d’un soterrani, on se situen la majoria d’espais educatius. Per tal d’aprofitar els espais i fer-los polivalents, els vestíbuls i passadissos són també espais educatius.

Els materials utilitzats per a la seva construcció es van escollir seguint criteris de baix manteniment i tenint en compte la petjada ecològica (ceràmica, fusta, cautxú reciclat, llana mineral, fibra vegetal i guix laminat…). Pel que fa a l’eficiència energètica, es va decidir vetllar perquè tots els espais tinguin ventilació i renovació de l’aire; a més de la màxima il·luminació natural aprofitant la llum diürna. De fet, a la coberta de l’edifici de la sala gran hi ha una instal·lació solar que proporciona el 65% de la demanda d’aigua calenta del centre; i a la coberta nord hi ha 99 panells fotovoltaics que produeixen energia per a l’autoconsum de l’escola.

Per últim, destacar que el centre compta amb dues línies des de P3 fins a 6è de primària, amb un total de 467 alumnes. Respecte a l’equip directiu, aquest és relativament nou, tot i que ja formava part de la plantilla educativa de l’escola, fet que els ha permès crear un col·lectiu docent “molt cohesionat”, emfatitzen des del Consorci d’Educació de Barcelona. “És una escola participativa i acollidora, compromesa amb la societat, organitzada per comunitats d’aprenentatge i en què es tracta a l’infant com a motor del seu propi aprenentatge, treballant per projectes”, sintetitzen.

Fotografia: AFA Escola La Maquinista

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt