El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les bigues s’han desballestat per instal·lar equips de climatització

Societat

Després de la polèmica generada pel desmantellament de les bigues de fusta que es van trobar en un contenidor industrial de la Fabra i Coats, l’Ajuntament de Barcelona ha sortit al pas de la polèmica. Segons han argumentat fonts municipals a aquest mitjà de comunicació, “l’estructura de coberta formada per encavallades de fusta no estava protegida pel catàleg de Patrimoni i s’ha hagut de desmuntar”. Un desmuntatge que, segons justifica el consistori, era necessari per “instal·lar maquinària per condicionar climàticament part de la nau”.

 

Segons recorda el consistori, aquest edifici de la Fabra i Coats serà el que allotgi els nous espais expositius de la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani, així com la nova Escola Municipal de Música. Dos equipaments que requeriran aire condicionat i que, “per raons tècniques“, la maquinària es col·locarà a l’espai que ocupaven les centenàries bigues de fusta. De fet, no és que aquesta nova instal·lació precisi d’un espai diàfan, sinó que l’estructura de fusta ara serà substituïda per una de ferro adaptada als volums dels nous aparells de ventilació i climatització.

Les bigues han aparegut tallades en petits trossos en un contenidor per sorpresa del veïnat // CEII

Si bé l’Ajuntament assenyala que considera “important” preservar o reutilitzar alguns elements com “les teules de la coberta desmuntada i els paviments de les diferents plantes”, en el cas de les bigues “no s’ha pogut produir” per “les característiques i complexitat dels elements”. Davant les crítiques del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) respecte a la necessitat de comunicar amb anterioritat actuacions d’aquestes característiques, des de l’Ajuntament avancen que “ja està treballant un protocol intern propi que garanteixi que en el procés de planificació i execució de qualsevol obra pública es valori, en tots els casos, la reutilització dels materials”.

Fotografia | Imatge de les històriques bigues que l’Ajuntament ha desmantellat // CEII

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt