El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Colau treu a licitació la construcció de la nova Escola de Música

Societat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona d’Infraestructures Municipals SA, ha tret a licitació aquest dimarts les obres que permetran la construcció de la nova Escola de Música a la Fabra i Coats. Una instal·lació anhelada des de fa anys per les famílies dels alumnes que actualment fan classe a l’edifici del carrer d’En Paixalet i que també servirà per finalitzar la rehabilitació de la Fàbrica de Creació i del Centre d’Art Contemporani. El Govern de l’alcaldessa Ada Colau espera invertir en aquest projecte 9,8 milions d’euros (IVA inclòs).

 

La sortida a concurs públic de l’obra arriba només dos mesos després que l’executiu municipal pactés amb la Diputació de Barcelona aquesta injecció econòmica al recinte fabril. Segons la documentació a la qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu, el projecte consistirà en la reordenació dels espais que conformen la Nau L del conjunt industrial de la Fabra i Coats per a la ubicació de l’Escola de Música Municipal, així com per a la finalització dels espais que conformen la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani.

Mentre que els darrers dos serveis ja es troben en funcionament a l’edifici, fruit d’una remodelació anterior, encara cal adequar la resta de l’edifici per encabir l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu. Aquesta es distribuirà per les quatre plantes de les naus situades al nord i a l’est de l’edifici, alhora que facilitarà la rehabilitació de l’Espai Zero (el qual encara té un futur a determinar). En paral·lel, el projecte també incorpora una nova zona d’oficines per a l’administració. L’objectiu de l’Ajuntament es tenir enllestida tota l’obra en el termini de 22 mesos des que comencin les obres, de manera que es pugui inaugurar l’any 2023.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Diputació, Núria Marín, signen el conveni de col·laboració el passat gener // AJUNTAMENT DE BCN

Fotografia | Accés actual a la Fàbrica de Creació // Xavier de la Cruz – Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt