El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Comuns i socialistes es queden sols en la defensa del tanatori

Política

El Govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau, conformat per Barcelona en Comú i el PSC, defensarà en solitari (i a l’espera del posicionament del PP i BCN pel Canvi) el projecte de tanatori a les Casernes en el proper ple municipal. Pel que fa a la resta de grups de l’oposició, ERC, Junts i Ciutadans ja han anunciat que votaran contra un procés “on s’ha estat enganyant als veïns de manera clamorosa”, tal com ha sintetitzat en la darrera Comissió d’Urbanisme el portaveu republicà, Jordi Coronas.

 

“Res del que es va prometre es compleix, s’ha vulnerat l’essència del projecte de Casernes i no s’ha plantejat a la Comissió de Seguiment, que és on s’hauria d’haver fet. On ha quedat la veu dels veïns? […] Aquest despropòsit s’hauria d’haver aturat”, ha afegit Coronas. Des de Junts, el regidor Jordi Martí ha admès que no existeix cap irregularitat o error en la tramitació del projecte, però no per això la seva formació ha de permetre un projecte que s’ha gestat “a l’esquena de la voluntat i els interessos dels veïns” i on a l’executiu, considera, li ha mancat “cintura política, previsió i coherència”.

En el mateix sentit, la regidora de Ciutadans, Luz Guiralte, ha criticat al Govern municipal per “presumir de participació” i a la vegada no escoltar “a l’àmplia majoria que ha rebutjat aquest equipament”. “Hi ha altres llocs de Barcelona on es podrien fer equipaments d’aquest tipus. No continuïn maltractant als veïns de Sant Andreu i quan parlin de participació, si us plau, compleixin“, ha conclòs. Per la seva banda, PP i Barcelona pel Canvi han preferit esperar al proper ple municipal per pronunciar-se i posicionar-se respecte a la qüestió.

Segons ha defensat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, el projecte ha de tirar endavant perquè l’Ajuntament no pot aturar el projecte de Barcelona Serveis Funeraris – Mémora: “Tenen dret a desenvolupar-lo“. Respecte al fet que en aquell solar s’havia pactat l’any 2006 construir un alberg juvenil de titularitat pública, Sanz ha deixat caure que l’acord es va convertir en paper mullat tan bon punt es van transferir els solars al Consorci de la Zona Franca. Per contra, ha celebrat que el consistori es quedi amb dos terços del solar on s’aixecarà el tanatori i ha assegurat que, al llarg de tot el procés, el seu Govern ha actuat “amb tota la transparència”.

2 Comentaris

  1. A veure, la Janet Sanz (del Comuns) diu que els acords pactats respecte a l’ús dels terrenys de Casernes, van quedar anul·lats des de que es van transferir els solars al Consorci de la Zona Franca… la Presidenta i el Vicepresident del Consorci són, Ada Colau (alcaldessa de BCN I del Comuns) i Pere Navarro (Delegat especial de l’Estat i vinculat al PSC)… s’ho han transferit a ells mateixos i s’han votat a ells… quina poca vergonya!.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt