El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Jutge i Fiscalia no veuen corrupció a les obres de l’AVE

Economia

El desviament de 80 milions d’euros per les obres de la futura estació de La Sagrera no és delicte. Així ho ha determinat la jutge que ha investigat el cas, Maria del Carmen Suárez, avalada per la Fiscal Marta Marquina, qui també demanava arxivar-lo. Segons es desprèn de les diligències processals, els excessos pressupostaris s’haurien degut a desajustos econòmics relacionats amb les presses per acabar l’obra. Al final, però, la investigació va acabar aturant el projecte durant quatre anys.

 

Va ser l’any 2016 quan la Fiscalia Anticorrupció va denunciar a una vintena de càrrecs d’Adif – Alta Velocitat i de les constructores per desviament de fons de l’obra. En total, uns 80 milions d’euros. La quantitat, però, sembla no haver-se esfumat dels comptes de l’obra, sinó que va quedar solapada entre els comptes per les presses en acabar l’obra. Tal com han defensat els perits de la defensa, la posada en marxa d’obres “urgents” sense els permisos administratius necessaris hauria provocat que s’alterés el procés de cobrament de factures.

El més curiós de tot plegat és que va ser una auditoria interna d’Adif la que va posar l’empresa pública a l’aguait. De fet, l’auditoria va posar-se en marxa després que un primer tribunal obrís l’Operació Yogi (encara en marxa). En aquest cas és el jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona el que tracta d’esbrinar si l’empresa adjudicatària Corsán va beneficiar econòmicament i amb viatges de plaer a alts càrrec d’Adif. Segons l’acusació, presumptament membres d’Adif haurien incrementat certificacions d’obra de forma fictícia, perquè l’empresa pogués cobrar més.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt