El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Westfield revela com seran els futurs pisos de La Maquinista

Economia

L’empresa Unibail Rodamco-Westfield (URW), propietària del centre comercial La Maquinista, ha fet públiques les primeres recreacions virtuals de com serà el megaprojecte que prepara a Sant Andreu. Un total de 812 habitatges en la franja on actualment hi ha l’aparcament descobert, els quals evoquen en certa manera al barri que es va crear al voltant de Diagonal Mar i que avui dia és un dels més rics de tota Barcelona.

 

La construcció de les cinc torres de pisos és fruit de l’acord que va signar el mandat anterior l’Ajuntament de Barcelona en Comú i PSC amb l’empresa. De fet, el que feia aquest pacte era esmenar el projecte que ja va signar Unibail Rodamco amb l’Ajuntament de Xavier Trias, el qual preveia torres encara més altes (es van passar de 25 a 17 plantes d’alçada). En paral·lel, el darrer acord també va retallar l’increment de superfície comercial prevista: de 42.000 metres quadrats a 21.000 metres quadrats.

El megaprojecte de La Maquinista, per tant, suposarà ampliar la zona de botigues a la zona del pàrquing exterior i, a més, construir pisos a sobre d’aquestes. En conseqüència, gairebé els veïns viuran dins del centre comercial. La previsió de l’empresa és començar les obres al llarg de la segona meitat de 2024, malgrat que encara li falten els permisos de la Generalitat.

Tal com ha avançat La Vanguardia, l’ampliació en total suposarà una inversió de 220 milions d’euros i arribarà tot just quan el projecte del parc del Camí Comtal, el qual cobrirà les vies del tren, ha tornat a agafar embranzida. Una promoció d’habitatges i sostre comercial que se suma als centenars de pisos que s’han començat a construir al sector Colorantes de Sant Andreu (entre Fernando Pessoa i el pont de Palomar) o al nou barri de la Mercedes (al Bon Pastor).

El sector ampliat estarà completament connectat amb l’antic centre comercial i s’ubicarà als baixos de les futures torres de pisos // URW

La previsió de la companyia és poder inaugurar habitatges i superfície comercial cap al 2028. En total seran 518 habitatges privats i 76 de protecció oficial en el sector del pàrquing descobert, als quals s’hauran d’afegir uns altres 218 habitatges de protecció oficial a l’altra banda del carrer del Potosí. Per tant, en total seran 812 noves famílies les que passaran a viure a tocar del centre comercial (la majoria de les quals, dins literalment).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt