El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament ultima la nova ampliació de La Maquinista

Política

La comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que permetrà l’ampliació de La Maquinista amb els vots a favor de Barcelona en Comú i el PSC (la resta de grups polítics s’han abstingut). Si bé aquesta votació no és la definitiva, sí que ha deixat molt encarada la seva aprovació definitiva un cop s’exhaureixi el període d’exposició pública. De fet, el passat 22 de setembre la Comissió de Govern de l’alcaldessa Ada Colau ja va donar el seu vistiplau.

Banner Ajuntament 300x250
 

Cal tenir en compte que, si bé l’any 2014 l’aleshores regidora d’ICV – EUiA, Janet Sanz, denunciava en també Comissió de Govern el “pelotazo” de CiU i PP que suposava “inflar la bombolla de les grans superfícies comercials” a costa de sòl industrial i del comerç de barri, ara el discurs del Govern ha acabat per acceptar una ampliació més reduïda. En paraules de la mateixa Sanz, ara tinenta d’alcalde d’Urbanisme, el que ha aconseguit el seu executiu és “reendreçar” el planejament i formular “una proposta alternativa” acordada amb la propietat.

Tal com ha presentat la tinenta d’Urbanisme, aquesta “reducció” dels drets que va adquirir la propietat de La Maquinista representa retornar a l’edificabilitat comercial que tenien ja abans de 2015 (21.000 metres quadrats per créixer, en comptes dels 42.000 metres que li assegurava la MPGM de PP i CiU). En paral·lel, el nou planejament suposarà la reducció de l’alçada dels edificis d’habitatges (de 25 plantes a 17) i el 40% d’aquests s’hauran de destinar a habitatge protegit. Dit d’una altra manera, es construiran 812 pisos nous, dels quals 518 es destinaran al mercat lliure i 294 seran protegits. Per últim, destacar que caldrà reservar 2.500 metres quadrats a nous equipaments i que La Maquinista també haurà de sufragar part de la inversió que suposarà implementar el nou model de mobilitat al seu entorn.

A parer del regidor d’ERC, Jordi Coronas, “hi ha coses que es poden millorar encara”, tot i que ha admès que “venim d’on venim”, en referència al pla que es va aprovar sota el Govern de l’alcalde Xavier Trias. Per part de Junts, el regidor Jordi Martí ha admès que amb el temps “les coses canvien” en referència a les modificacions acordades, però no ha perdonat a Sanz que “insultés” de “xantatgista” a l’executiu del qual ell en va formar part.

Des de Ciutadans, el regidor Francisco Sierra ha considerat que el nou pla els fa ser “una mica més optimistes” degut al fet que “hi ha més habitatge que no estava contemplat”, però ha criticat que hagi de ser l’Ajuntament qui s’encarregui de la seva construcció a la parcel·la del carrer de Potosí en comptes d’encarregar-lo a la promotora. En darrer lloc, el regidor del PP, Óscar Ramírez, també ha celebrat l’increment de l’habitatge, però com C’s, ha criticat la reducció de places d’aparcament respecte al projecte anterior.

Fotografia | La Maquinista

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt