El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Districte es compromet a protegir el Molí del Rec Comtal

Política

El ple del Districte de Sant Andreu d’aquest mes de març ha aprovat la proposició de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona que insta a l’Ajuntament a preservar i protegir les restes de l’antic Molí del Rec Comtal que hi ha sota les Casernes i la Torre del Fang de la Sagrera. Una aprovació que no és vinculant, però que almenys pot servir per desencallar l’abandonament absolut de tots dos elements patrimonials.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ha argumentat el conseller de Junts, Xavier de la Cruz, les restes del molí requereixen una doble actuació del consistori. Per una banda, dotar d’una alternativa a les persones que malviuen en els campaments nòmades que han aixecat a tots dos espais i, per l’altra, protegir físicament els indrets perquè ningú els pugui malmetre.

Tant PP, com VOX i ERC han donat suport a la iniciativa, encara que el conseller republicà, Carlos R. Escuredo, ha recordat que el problema del sensellarisme “és complex i transversal i les solucions també són complexes i transversals“. “Hem de ser conscients que si traiem el problema d’un lloc, el problema en realitat no el solucionem”, ha afegit.

De fet, aquesta manca de concreció a l’hora de posar sobre la taula solucions per a les persones que habiten als entorns del molí i de la torre del fang és el que ha portat a Sant Andreu en Comú a abstenir-se. “No podem votar a favor quan no ens diuen quines polítiques […] permetrien aturar de forma completa el sensellarisme”, ha argumentat la consellera dels comuns, Ana Aroca, qui també ha trobat a faltar mesures concretes sobre com protegir els espais.

Malgrat l’abstenció dels comuns, des del govern del PSC el conseller David Paredes s’ha mostrat receptiu a la proposta de Junts i ha assegurat que ja s’està estudiant quina és la millor manera de protegir i preservar els espais. En paral·lel, Paredes també ha explicat que els serveis municipals ja treballen amb les persones que malviuen als entorns. Una situació que De la Cruz ha celebrat: “El més important per a nosaltres és la solució habitacional, la protecció de les persones, i després el patrimoni, però el patrimoni quan el perdem, no el podrem recuperar“, ha recordat.

Fotografia | Restes del Molí del Rec, ubicat a Sant Andreu // Xavier de la Cruz

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt