El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’andreuenca Valèria Galisteo, a la Copa del Món de patinatge

Esports

De Sant Andreu de Palomar, a Brasília. La patinadora Valèria Galisteo Gallardo s’ha classificat per participar en la Copa del Món de patinatge artístic que se celebrarà del 5 al 14 d’abril a la capital del Brasil. A l’esdeveniment viatjarà de la mà de la Reial Federació espanyola de Patinatge, però com que no disposa d’espònsors ni patrocinadors en tractar-se d’un esport minoritari, ja ha començat a buscar el suport del veïnat per poder sufragar les despeses del viatge.

 

Malgrat tenir només 14 anys, els bons resultats que acumula la patinadora que entrena al CPA Ripollet l’han obert les portes a la cita mundialista. Al cap i la fi, en el seu palmarès compta amb títols com el de campiona de Barcelona 2023, subcampiona de Catalunya o 4a classificada al campionat estatal. Uns guardons que l’andreuenca encara podria ampliar, ja que es presenta al Brasil per primera vegada en una World Cup amb les intencions de pujar al podi de la modalitat cadet ‘solo-dance’. Precisament, en aquesta categoria també competirà amb les altres dues úniques patinadores seleccionades per la federació: Carlota Climent i Lucía Rodriguez.

A diferència de les pràctiques esportives majoritàries, el patinatge artístic compta amb pocs patrocinadors, de manera que els patinadors i el seu entorn són els que acostumen a costejar les despeses que generen les convocatòries a grans esdeveniments. Uns desemborsaments que van des del mateix mallot (els quals costen entre 200 i 300 euros cadascun), fins als bitllets d’avió, l’estança, les dietes o la inscripció a l’esdeveniment.

Els patinadors s’han de sufragar de la seva butxaca tots els elements amb què es presenten a concurs // CEDIDA

Per aquesta raó, la família de Galisteo Gallardo ha decidit obrir una campanya de micromecenatge, on tant amics, familiars, com veïns de Sant Andreu puguin donar-li suport econòmic.

Fotografia | Cedida

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt