El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Detinguts dos falsos comercials de l’electricitat per estafar veïns

Societat

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest 28 de novembre dos homes de 25 i 26 anys, com a presumptes autors dels delictes d’estafa, furt i robatori amb violència i intimidació. La investigació es va iniciar el passat mes d’agost després de rebre la denúncia d’una dona, ha confirmat el cos.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons el testimoni de l’afectada recollit pel cos policial, dos homes es van presentar al seu domicili i es van fer passar per comercials de l’electricitat. En un moment de descuit van aprofitar per sostreure-li la targeta SIM del mòbil i la targeta de crèdit. Tot seguit, van marxar de l’habitatge i van començar a fer compres i reintegraments per valor de 17.000 euros. A més, també van fer transferències per BIZUM amb la informació que havien obtingut de la víctima i la seva targeta SIM.

Durant la investigació els agents van detectar que hi havia diversos fets denunciats a Barcelona, alguns dels quals a Sant Andreu, on els autors tenien característiques físiques similars i seguien un mateix modus operandi: aconseguien dades de les víctimes, com el nom, l’edat i l’adreça del domicili, i tot seguit seleccionaven les persones d’edat avançada.

Després anaven a casa les víctimes i es presentaven com a comercials d’una companyia d’electricitat o gas que els hi venien a oferir descomptes a la factura. Aparentment, no aixecaven sospites, ja que la seva indumentària era molt correcte i utilitzaven documentació acreditativa de diferents companyies per tal de guanyar-se la confiança dels veïns.

Una vegada a l’interior del domicili, i amb l’excusa que els hi feien un descompte a la factura, els demanaven les llibretes bancàries o targetes de crèdit, i també accedir a la banca per internet a través dels seus mòbils. Tot seguit, un dels autors distreia la víctima, mentre li canviava la targeta SIM del mòbil, i un cop la tenia li passava al seu company que aprofitava per marxar del lloc i començar a fer reintegraments a l’oficina més propera. En alguns casos la víctima s’adonava de l’engany i els autors no dubtaven a intimidar-la o fer ús de la violència per aconseguir el seu objectiu.

Els investigadors van poder relacionar un total de catorze fets comesos pels mateixos autors. Nou dels quals van succeir al districte de Sants-Montjuïc, i els altres a Nou Barris i Sant Andreu. La quantitat total estafada a les diferents víctimes és d’uns 50.000 euros.

El passat 28 de novembre es van fer entrades i registres a dos domicilis de Gavà i Castelldefels, on es van localitzar i detenir els presumptes autors. Durant el registre es van localitzar targetes, llibretes bancàries i altres documents de les víctimes.

Els detinguts han passat a disposició del jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona.

Fotografia | Mossos d’Esquadra

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt