El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els diables suspenen el Correfoc per denunciar “imposicions” organitzatives

Societat

Correfoc interruptus. Les tres colles de diables de Sant Andreu de Palomar han decidit suspendre la celebració del Correfoc d’adults de la Festa Major tot just abans de començar, per denunciar “com s’organitza, des de fa alguns anys”, l’esdeveniment.

 

Segons han expressat en un comunicat els Diables de Sant Andreu, La Satànica de Sant Andreu i els Diables del Mercadal Infernal, any rere any les colles es troben amb “decisions imposades” des de l’organització, malgrat ser ells els experts en les qüestions relatives al foc, destaquen. En aquest sentit, han fet pública “la prohibició [que tenen] de cremar al carrer de l’Ajuntament per petició expressa de L’Eix Comercial i botiguers” de la mateixa via. “Volem recordar que els carrers són un espai públic i no un espai privat dels comerciants ni de cap particular”, han reblat.

A més, des de les tres colles critiquen, “s’ha donat el cas d’arribar a acords […] que han estat trencats unilateralment al cap de poques hores”. El darrer exemple: aquest mateix divendres. “Una hora abans del correfoc infantil, se’ns prohibeix per part de la Guàrdia Urbana passar pel carrer Ajuntament, fent-nos sentir amenaçats de forma personal als membres de les colles i de la comissió de festes”. De fet, al programa de festes ja no es contemplava el carrer de l’Ajuntament dins del recorregut, malgrat que anys enrere era un dels habituals del circuit de foc.

Tal com han emfatitzat les colles en el comunicat, aquestes pressions s’haurien executat “amb la presència autoritària de membres del districte, gerència, tècnics, membres de l’Eix Comercial i botiguers del carrer Ajuntament”. “Se’ns va advertir de la prohibició sota denúncia penal de no passar pel carrer Ajuntament”, han afegit.

Davant d’aquesta dinàmica, les entitats han volgut deixar palès la sensació “que el Correfoc de Festa Major s’organitza entre bambolines amb el Districte, L’Eix Comercial i la Comissió de Festes, on a nosaltres se’ns considera meres colles convidades amb el paper d’obeir i callar“. Per aquesta raó, han insistit en el fet que a partir d’ara prendran les decisions oportunes “per poder ser de nou els protagonistes dels nostres actes de foc”.

Seguirà ampliació.

Fotografia | Diables de Sant Andreu

2 Comentaris

  1. Doncs trobo bé que no es passi per aquest carrer, es molt estret i les botigues han de tapar els escaparats. Es un carrer curt i crec que és millor pujar pel que hi havia anunciat. Totalment incomprensible que les colles no hagin volgut fer el que ja estava previst, molt tris tot plegat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt