El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El consorci de l’AVE impulsa nous habitatges privats al futur parc lineal

Economia

Després d’anys en stand-by, el consorci Barcelona – La Sagrera Alta Velocitat (BSAV) ha començat a impulsar la construcció dels habitatges que han de lubricar el projecte ferroviari via plusvàlues. Un cop els primers habitatges del carrer de Berenguer de Palou estan pràcticament enllestits, ara el consorci ha tret a subhasta el solar ubicat a la confluència de Fernando Pessoa amb el carrer de Palomar. La intenció: vendre’l al millor postor perquè aixequi fins a 195 habitatges privats i generi més de 1.200 metres quadrats de sostre comercial als baixos.

 

Per tal d’atraure inversors, BSAV en destaca la bona situació de la parcel·la: “A 400 metres del centre comercial La Maquinista i a menys de 500 metres de l’L1 de metro i R2 de Rodalies”. Si bé l’import de partida pel qual surt a subhasta és de 15,5 milions d’euros, després l’adjudicatari també haurà de fer-se càrrec d’urbanitzar els voltants per valor d’uns altres sis milions d’euros (tots dos conceptes, sense IVA). De fet, aquest bloc compartirà façana a Fernando Pessoa amb els edificis que l’Ajuntament de Barcelona va anunciar l’any 2019 que desenvoluparia.

En blau, la parcel·la a subhasta i on se situarà el primer bloc del complex residencial // BSAV

Més enllà de suposar el soterrament de les vies i la construcció d’una enorme àrea verda en la seva superfície, el projecte del parc lineal comportarà la construcció de milers d’habitatges nous i l’obertura de desenes de nous locals comercials, entre altres activitats productives. Per la seva part, però, l’AV Sant Andreu Sud ja ha denunciat a les xarxes socials que es promogui la construcció de nous habitatges sense dotar-los prèviament “d’equipaments públics imprescindibles“, com ara els relacionats amb l’esport, l’educació o la salut.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt