El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Vuit casos de bullying en quatre anys al Pare Manyanet

Societat

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha revelat que, en els darrers quatre anys, l’Escola Jesús, Maria i Josep – Pare Manyanet Sant Andreu ha activat fins a vuit vegades els protocols d’assetjament escolar, segons consta a Inspecció. Més concretament, entre els vuit casos de bullying que es van produir entre els cursos 2018-19 i 2020-21, un correspon al que va acabar amb l’intent de suïcidi d’una menor aquest agost passat, segons ha pogut confirmar L’Exprés de Sant Andreu. En canvi, cap dels vuit inclou el cas de l’alumna que sí que es va prendre la vida el maig passat i que, presumptament, també patia assetjament escolar.

 

La informació que ha fet pública el conseller d’Educació ve instada arran les preguntes formulades per la diputada del PSC, Esther Niubó, al Parlament de Catalunya. De fet, Gonzàlez-Cambray també ha detallat que el seu departament va iniciar un expedient després de la detenció del religiós de la congregació a qui van trobar material pedòfil en un ordinador. En aquest sentit, emfatitza que finalment el mateix centre escolar va adoptar “mesures cautelars i preventives envers el religiós” i que finalment també va tancar sense efectes jurídics l’expedient contra l’informàtic que va trobar i denunciar el material pedòfil. Si més no, cal recordar que la investigació per part dels Mossos d’Esquadra segueix en marxa i que el suposat implicat va passar a restar en “una residència de la Congregació, lluny del contacte amb menors”.

Per últim, Gonzàlez-Cambray ha assegurat que els responsables del departament que lidera “estan revisant el Projecte de Convivència del Col·legi Jesús, Maria i Josep, aprovat el mes de gener de 2019″. El mateix conseller va declarar mesos enrere que s’aplicaran “màximes conseqüències i màxima contundència” si es conclou que el centre educatiu no va actuar correctament en el cas de l’alumna que es va suïcidar.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt