El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’alumnat d’Arts Escèniques de l’INS Doctor Puigvert s’estrenarà al SAT!

Cultura

De les aules, al principal escenari de Sant Andreu. Els alumnes de batxillerat d’Arts Escèniques de l’INS Doctor Puigvert presentaran el proper divendres 19 d’abril a les 19.30 hores l’obra ‘Propera parada: fracàs’ al SAT! Teatre. Un projecte que han dut a terme en el marc de la quarta edició del programa Mètodes Teatrals de Creació Col·lectiva, el qual busca oferir als estudiants d’aquesta branca una experiència més completa en la seva especialitat.

 

Tant l’institut com el SAT! s’han aliat amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació per tal que els adolescents submergir-se en tots els àmbits de la creació d’un espectacle. A més, en aquest camí també han comptat amb l’acompanyament de l’actriu, creadora i docent Paula Blanco, qui els ha ajudat a teixir l’espectacle des de la dramatúrgia fins a l’escenografia, la producció i el vestuari.

Per fer-ho de la manera més professional possible, l’alumnat d’Arts Escèniques ha fundat fins i tot la seva companyia: la cia Conkolmillo. Un grup que, en el cas d’aquest curs, ha restat dirigit per la mateixa Blanco, amb el suport d’Adrià Baroja Cledera i Ainoa Roc Melero.

‘Propera parada: fracàs’ és el relat d’un grup de joves dedicats al teatre, que tenen la malastrugança de trobar-se sempre sols i amb la circumstància que mai ningú els va a veure. Una situació, però, que es veu trencada després que un dia, de cop i volta, apareix públic en la seva representació. Amb determinació, intentaran complaure’l, mostrant-los com són i què fan.

En aquest sentit, l’obra començarà a girar al voltant d’ítems intrínsecs a la societat d’avui dia, com són el fracàs, les inseguretats, trastorns de conducta alimentària, la incertesa o el sostre de vidre, entre altres. Tot plegat, en escenaris figuratius com són un cabaret, un circ de pallassos, passant per un drag queen show, entre d’altres. Al cap i a la fi, l’obra resta composta per diferents peces teatrals, les quals creen un conjunt de metateatre amb la vocació de deixar empremta en la memòria del públic.

L’obra comptarà amb un número de circ // CEDIDA

A l’obra hi participaran els alumnes Mireia Cardona, Emma Álvarez Fernández, Adrià Baroja Cledera, Berta Bonet Parra, Berta Calero Ventura, Mathias Miguel Calizaya Tovar, Isaac Casado Ignacio, Jesse Casanova Hierro, Emma Castilla Montero, Janny Atenea Chacón Coronel, Darío Contreras Silverio, Anna Còrcoles Perez, Edgar Escayola Díaz, Biel Fernàndez Oliver, Sila Goberna Llopis, Gisela Gómez Armengol, Alba Lamilla Hernández, Mariona Martínez González, Ehitenesh Muros Perfecto, Marta Pujadas Solé, Ainoa Roc Melero, Marta Salvans Ruiz, Adriana Subirós Reche, Candela Ayelén Tedini Ramos, Daniel Trenado Bosque, María Vallcorba Caravaca i Elena Zhan. L’obra també ha comptat amb el suport de coordinació del SAT!, Montse Puga, i la complicitat de Marina Àlvarez, Marta Gastón, Robert Alzina, Montserrat Ciuró i Joana Boix.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt