El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Badia rep el vot de confiança d’ERC a canvi de millores en el ‘porta a porta’

Política

Nou intent frustrat. El grup municipal de Junts per Catalunya no ha aconseguit aprovar la iniciativa que pretenia aturar el servei de recollida d’escombraries ‘porta a porta’ a Sant Andreu de Palomar a la darrera Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona. La raó: ERC ha donat un darrer vot de confiança al Govern de Barcelona en Comú i el PSC a canvi de millores substancials abans del desplegament de la segona fase. Segons ha demanat a l’executiu el regidor republicà, Max Zañartu, “si no es compleixen els ítems, posposin la segona fase” que començarà el 18 d’octubre. Tot, sense opció a revertir la primera, ja que en l’opinió del seu partit, “el pitjor que es podria fer és tornar als contenidors“, ha exposat.

 

A parer de la regidora de Junts, Francina Vila, el posicionament d’ERC és “ambigu”, ja que fa només deu dies el líder del grup, Ernest Maragall, es mostrava molt més crític amb la gestió que s’ha fet del primer desplegament. “Estan a favor del model ‘porta a porta’ Colau-Collboni, o estan en contra d’un fracàs de gestió que perjudica els veïns i veïnes? Nosaltres no veiem cap participació ni esmena”, ha replicat Vila a Zañartu. Aquest darrer, però, ha explicat que, precisament, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, els ha acceptat el prec on li demanaven tot un seguit de correccions abans de posar en marxa la segona fase. “El calendari ja s’ha adaptat a totes les millores i gairebé la seva totalitat estaran en marxa”, ha confirmat Badia a Zañartu, qui tampoc ha amagat certs dubtes.

Rebuig al contenidor intel·ligent

A parer de Junts, la millor opció per una trama urbana com és la de Sant Andreu és el contenidor intel·ligent, el qual “manté l’anonimat i és més net” respecte al porta a porta. Una opció, però, que no convenç ni a Comuns-PSC, ni a ERC, ja que segons l’executiu és molt més car que el model porta a porta i tampoc ha assolit els objectius de recollida selectiva establerts per la UE a cap municipi on s’ha implementat. “Fiar tota la recollida de Barcelona al contenidor intel·ligent, és com fiar els problemes de mobilitat que té la ciutat i el país al cotxe elèctric”, ha complementat Zañartu.

Per últim, destacar que la tercera via proposada per la regidora de C’s, María Luz Guilarte, no ha obtingut ni resposta ni consideració per part del Govern ni grups de l’oposició. Segons ha defensat en solitari la regidora taronja, una de les opcions que ajudarien a incorporar a llarg termini el porta a porta seria un sistema mixt de convivència entre tots dos models fins a l’adaptació de la ciutadania. Però “com de costum, el sectarisme [dels Comuns] el que ha fet és que al final s’imposi a la força un sistema per buscar el titular, en comptes de buscar la convivència i el manteniment dels carrers”, ha denunciat Guilarte.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

2 Comentaris

  1. Doncs jo ho tinc clar, a l’Ajuntament no tornaré a votar a cap partit que estigui amb el porta a porta . Ni En Comú, ni PSC ni ERC. Ja n’hi ha prou. Jo només votaré a qui torni a posar contenidors.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt