El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Pare Manyanet comença el curs envoltat d’espelmes en record a la Kira

Societat

Nou curs escolar amb reminiscències de l’anterior. Aquest dilluns el centre educatiu Pare Manyanet Sant Andreu (Los Padres) ha obert les portes a l’alumnat envoltat d’espelmes i cors en record a la Kira, la menor de 15 anys que es va suïcidar al maig després de patir, presumptament, assetjament escolar al mateix centre. L’acció, convocada a través de les xarxes socials, finalment només ha comptat amb la col·laboració de dues famílies que també han patit casos de bullying a les esmentades instal·lacions. “L’única persona que s’ha interessat per l’homenatge ha sigut un escombriaire que coneixia al pare de la Kira”, ha lamentat una de les mares a L’Exprés de Sant Andreu.

Banner Ajuntament 300x250
 

Qui també s’ha adreçat a les persones que han organitzat l’acció de record ha sigut el director general del Pare Manyanet Sant Andreu, Josep M. Taulats, inquiet per si es tenia la intenció de pintar les parets del recinte escolar. Respecte a l’homenatge, ha assegurat a les famílies no tenir “cap problema” amb la seva celebració. De fet, després que les famílies intentessin promoure a les xarxes socials l’acte de record d’aquest dilluns, el centre escolar va emetre un comunicat a la comunitat educativa on reiteren la “proximitat i suport moral i espiritual als pares de la Kira perquè puguin superar la situació de dolor que segueixen patint”. Una ajuda, però, que la família afectada ha desmentit rotundament que es produís.

La mateixa escola assegura haver entregat tota la documentació als responsables del Departament d’Educació, mentre alhora manté la “formació permanent per a prevenir situacions que atemptin directament contra la dignitat de qualsevol dels nostres alumnes, famílies, professors o personal de l’escola”. Des de la direcció també asseveren en el fet que “en cap moment” han “ocultat o tergiversat cap informació” i adverteixen que es reserven “passar a l’àmbit judicial si, arribat el moment, es fa necessari per defensar l’honorabilitat i professionalitat dels nostres docents, religiosos, famílies i alumnes”.

L’escola també s’ha envoltat de cors en homenatge a la menor desapareguda // CEDIDA

Actualització: “El jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona va concloure que no hi havia indicis d’assetjament escolar en el suïcidi de Kira López i va decidir arxivar la causa legal el 9 de febrer de 2023”

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt