El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Apareixen pintades contra l’Escola Pare Manyanet

Societat

El cas ja està en mans dels jutjats, però la rèmora pel cas de pornografia infantil i l’alumna que es va suïcidar encara ressona entre el veïnat de Sant Andreu de Palomar. Aquest dilluns han aparegut diverses pintades a les parets de l’Escola Jesús, Maria i Josep (JMJ) – Pare Manyanet i del centre parroquial de la mateixa congregació. Uns missatges on s’acusa els seus membres de “pedòfils” i els recorden el cas de l’Òscar i la Kira, els exalumnes traspassats després de, presumptament, ser víctimes d’assetjament a les instal·lacions de Les Corts i Sants Andreu respectivament.

Banner Ajuntament 300x250
 

Les pintades contra la congregació es poden llegir tant al carrer de Sant Sebastià com a la paret que dona al carrer de Santa Coloma (just davant de les instal·lacions de la UE Sant Andreu). Les imatges a hores d’ara ja han transcendit a les xarxes socials i el mateix Manuel Barbero, fundador de l’associació que lluita per la prevenció d’abusos sexuals a nens i adolescents, Mans Petites, ha compartit les imatges al seu canal de Twitter demanant justícia: “Suïcidi o pedofília? Sigui el que sigui cal investigar-ho a fons. Ni un cas més“, ha exclamat.

Actualment en tots tres casos plana l’ombra del dubte respecte a l’actuació de l’equip directiu del Pare Manyanet. Mentre que per una banda l’informàtic va haver d’agafar la baixa per ansietat després de trobar 39 gigues de material pedòfil a l’ordinador del rector J.C., per l’altra estan els dos suïcidis. La menor de Sant Andreu, que presumptament va patir assetjament escolar al centre i el cas de la qual ja està als jutjats, i el del jove de Les Corts, que també es va suïcidar l’any 2019 després de, hipotèticament, no poder superar psicològicament els suposats abusos sexuals que hauria patit al centre que la congregació té a Les Corts.

De fet, el cas del material pedòfil és el que ha permès als Mossos d’Esquadra connectar tots dos suïcidis, ja que l’alumne va patir els suposats abusos quan el rector J.C. impartia classes de religió a Les Corts. Per aquesta raó, un dels fronts que els agents policials tenen oberts és contrastar totes les imatges de l’ordinador portàtil per provar de localitzar, entre els menors fotografiats, el rostre del jove quan tenia entre 14 i 16 anys.

Pintada a la façana del carrer de Santa Coloma // CEDIDA

Per últim, recordar que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar que s’aplicaran “màximes conseqüències i màxima contundència” si es conclou que el centre educatiu Jesús, Maria i Josep, de la Congregació del Pare Manyanet (Els Padres), no va actuar correctament en el cas de l’alumna que es va suïcidar. Segons ha explicat el conseller en una entrevista a TV3, des del departament no “descarten res” i assumeix la via penal com una opció si es confirma mala praxi. Des que va esclatar el cas, diversos exalumnes i famílies van decidir trencar el seu silenci i denunciar els mètodes educatius que s’imparteixen al Pare Manyanet.

Actualització: “El jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona va concloure que no hi havia indicis d’assetjament escolar en el suïcidi de Kira López i va decidir arxivar la causa legal el 9 de febrer de 2023”

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt