El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La família de la menor que es va suïcidar es persona en la causa judicial

Societat

Després que el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez Cambray, confirmés que el seu departament no descarta fer servir la via penal si es conclou que el centre educatiu Jesús, Maria i Josep, de la Congregació del Pare Manyanet (Los Padres), no va actuar correctament en el cas de l’alumna que es va suïcidar, aquest dimecres la família de la menor ja ha passat a personar-se en la causa judicial. Tal com han confirmat fonts del cas a L’Exprés de Sant Andreu aquest mateix dimecres, els pares s’han incorporat a la causa que instrueix el jutjat d’incidències i el que els Mossos d’Esquadra van decidir investigar d’ofici.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons ha explicat la família, la intenció és “aconseguir fer justícia i arribar a la veritat material dels fets”. En paral·lel, demanen a tothom que hagi pogut patir assetjament escolar al mateix centre, o tingui informació sobre les causes de la mort de la seva filla, es posi en contacte amb l’advocada i representant legal de la família a través del correu electrònic secretaria@carlavall.com. L’objectiu: “Preservar i donar espai a la investigació i a la justícia”.

Els mateixos afectats també han donat mostres d’agraïment a l’escalf que han rebut al llarg d’aquestes setmanes, així com a les associacions de famílies dels centres educatius de Sant Andreu que s’han posicionat públicament a favor d’una educació lliure de violències. En aquest sentit, han recordat que el de la seva filla “no és l’únic incident greu que ha succeït en el si de la comunitat en els darrers mesos i, és per això que entenem que, per preservar la dignitat i la felicitat dels menors és necessari que es trobin segurs i en espais de confiança”.

Entre alguns aspectes que la investigació judicial haurà d’esclarir, està la causa que va conduir a l’adolescent de 15 anys a suïcidar-se; si existeix relació amb un presumpte cas d’assetjament escolar al Pare Manyanet, el paper del professorat; esbrinar la identitat de la persona que va enviar un correu electrònic al compte escolar de la menor gairebé deu dies de la seva mort amb el missatge “muerte” i “muere”, o si va rebre anteriorment altres misstages assetjant-la. Des que va esclatar el cas, però, múltiples persones ja han trencat el seu silenci i la denúncia de casos de bullying dins del Pare Manyanet, amb la hipotètica complicitat del centre, no ha cessat.

La menor va rebre al seu correu electrònic aquest mail deu dies després de morir // L’EXPRÉS

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt