El diari independent de Sant Andreu de Palomar

CN Sant Andreu, el club amb més nedadors als Jocs Olímpics

Esports

El Club Natació Sant Andreu s’ha convertit en l’entitat de l’Estat que més nedadors ha aportat a la comitiva espanyola dels Jocs Olímpics de Tòquio: quatre dels nou en total. Els esportistes de la piscina Pere Serrat, Joan Lluís Pons, Jessica Vall, África Zamorano i Lidón Muñoz, competiran en la cita esportiva més important del món amb l’objectiu d’aconseguir la millor marca possible.

Banner Ajuntament 300x250
 

En les piscines japoneses els acompanyarà l’entrenador Jordi Jou, qui també acumula l’experiència dels darrers Jocs de Rio de Janeiro i que ha sabut preparar l’equip en tota la cursa d’obstacles que ha suposat el camí fins al Japó. Sota la seva disciplina Joan Lluís Pons buscarà repetir en una final olímpica, aquest cop en els 400 estils. Al seu costat també repetiran Vall i Zamorano, amb més proves per part de cadascuna.

Vall, qui ja va ser olímpica en els 100 i en els 200 braça, vol eixamplar encara més l’experiència olímpica apuntant-se també en la competició dels 4×100 estils. De fet, abans de marxar direcció al país nipó, la nedadora andreuenca va assegurar que no es plantejava la cita com la darrera de la seva carrera, encara que ha admès que, un cop torni, farà una aturada professional per dedicar-se temporalment a la família.

Qui segur que tindrà una plaça reservada als Jocs de 2024 serà África Zamorano, qui es planta a Tòquio en plena forma física i amb la voluntat de triomfar en els 200 estils, els 200 esquena i els 4×100 estils. En aquest sentit, cal tenir en compte que als Jocs Olímpics de la Joventut de 2014 ja es va penjar la medalla de bronze en els 200 esquena.

Mentre que tots tres espotristes ja arrosseguen l’experiència de Rio, qui debutarà en una cita olímpica serà Lidón Muñoz, la nedadora que en els darrers anys no ha deixat d’acaparar grans titulars i de penjar-se metalls en competicions nacionals i internacionals. De fet, bona part de la marca que pugui aconseguir l’equip en els 4×100 estils també dependrà d’ella. Una competició a la qual sumarà els 50m lliures.

Fotografia | CN Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt