El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament justifica la desforestació del carrer de Cerdà

Societat

Més de 24 hores després de produir-se la tala dels quatre únics arbres del carrer de Cerdà, l’Ajuntament de Barcelona ha sortit al pas de la polèmica generada a les xarxes socials. Segons han justificat fonts municipals, els exemplars de sòfora han sigut tallats des de l’alçada de l’escocell per permetre la “càrrega i descàrrega” de les obres de l’edfici de Can Barbosa, les quals han de permetre la construcció d’habitatges privats d’alt standing. Després de les orbes, que s’allargaran 18 mesos, la intenció és “reposar els exemplars”.

Banner Ajuntament 300x250
 

Des del consistori assumeixen com a habitual aquest tipus d’actuació i destaquen que “el cos de retirada i reposició de l’arbrat anirà a càrrec del promotor de l’obra”. A més, justifiquen que s’hagi decidit talar els quatre arbres perquè no es podien trasplantar. “No haguessin sobreviscut”, alegen en referència a dimensions de tres d’ells i la seva avançada edat. Pel que fa a l’exemplar més jove i més petit, argumenten que “no estava en les condicions òptimes per procedir al trasplantament”.

Ara el dubte que plana sobre la taula és com, d’aquí a 18 mesos, es podran replantar altres exemplars en un carrer de Cerdà que ha quedat completament desforestat. La raó: en haver-se tallat a l’alçada de les llambordes, els troncs encara ocupen tot l’escocell i les arrels han quedat sota terra. Per tant, per poder enretirar aquestes restes vegetals i ubica nou arbrat, caldrà aixecar tot el paviment característic del Casc Antic de Sant Andreu de Palomar. De fet, alguns veïns han deixat flors i cartes de condol sobre la resta del tronc talat cmo a mostra de protesta.

Per la seva banda, el grup municipal de Junts per Catalunya ja ha denunciat l’actuació de la brigada municipal de Parcs i Jardins. Tal com ha comunicat la formació, la regidora adscrita al districte, Neus Munté, i la consellera local, Ximena Gadea, ja han enviat un reguitzell de preguntes al Govern de l’alcaldessa Ada Colau, demanant explicacions davant el “greu atac al patrimoni vegetal del districte”. Al seu parer, encara queden per resoldre qüestions com el calendari de recuperació de l’arbrat en aquesta via o si s’havia informat prèviament al veïnat.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt