El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament tala tot el carrer de Cerdà per facilitar una obra

Societat

Un dels racons amb més màgia de tot Sant Andreu de Palomar, desforestat. Un equip dels serveis municipals de l’Ajuntament de Barcelona ha talat aquest matí de dimecres tots els arbres del carrer de Cerdà. Mentre que fonts properes a l’obra que es desenvolupa a l’edifici del costat, Can Barbosa, han assegurat que la tala dels quatre exemplars d’acer negundo s’ha executat per facilitar el pas de la maquinària, el consistori encara no ha contestat a cap de les preguntes que li ha fet arribar aquest mitjà de comunicació.

 

L’operació de desarborat ha deixat ara aquesta minúscula via sense cap ombra ni vegetació, precisament en una de les jornades de calor és intensa de l’estiu. A més, també s’ha produït només hores després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi sigut escollida vicepresidenta de la comissió directiva del C40, l’òrgan principal de la xarxa mundial de ciutats compromeses en la lluita contra el canvi climàtic.

La maquinària pesada que ara treballarà amb lliure moviment pel carrer de Cerdà és la que permetrà la rehabilitació de la finca de Can Barbosa, edifici insígnia del moviment okupa i llibertari a Sant Andreu, el qual es convertirà en un bloc d’habitatges d’alt standing. Una operació de revalorització que no serà la primera que es dugui a terme al carrer de Pons i Gallarza. Ca l’Estruch ja va ser l’escenari d’una operació especulativa similar i només la lluita veïnal va aconseguir frenar el procés de desnonament de les famílies de les casetes que hi ha a tocar de la Meridiana.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt