El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El servei de metro de l’L5 quedarà interromput per obres

Societat

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) executarà al llarg de deu dies les obres de millora de diferents trams de la línia L5 de metro (blava), fet que suposarà la suspensió de la circulació de combois entre Diagonal i Vilapicina. Des del dissabte 9 fins al dilluns 18 d’abril, els veïns que fan servir aquest tram hauran de buscar un nou itineraris alternatiu o recórrer a l’autobús llançadora. Pel que fa al tram que va de Cornellà Centre a Diagonal, aquest seguirà funcionant amb normalitat.

 

Les obres consistiran en avançar part de la renovació integral de la via entre La Sagrera i Horta, que TMB durà a terme principalment al llarg de l’estiu amb un pressupost de 15 milions d’euros (es modernitzarà la plataforma de via i es posarà a punt per incrementar encara més la freqüència). Més concretament, s’avançarà la renovació de dos trams de 300 metres de longitud, entre Verdaguer i Sagrada Família, d’una banda, i entre La Sagrera i Congrés, de l’altra. Segons la companyia, la substitució de carrils, travesses i fixacions farà que es redueixin les incidències, millori el servei, augmenti el confort dels usuaris i remetin les vibracions que es transmeten als edificis de l’entorn. De manera complementària, s’instal·larà un nou aparell a les vies de La Sagrera que permetrà que l’estació pugui continuar en servei com a terminal de l’L5 durant el tall de l’estiu, de manera que al llarg d’aquest segon període d’obres mantindrà la seva funcionalitat com intercanviador metro-Rodalies.

Pel que fa al primer tall del servei de l’L5 de la setmana vinent, TMB ja ha previst incrementar la freqüència de les línies L1, L2, L3 i L4 (un 20% de mitjana). També es reforçaran les línies de bus H8 (cobreix el trajecte Diagonal – La Sagrera) i D50 (Virrei Amat – Verdaguer), ja que tenen un recorregut que coincideix parcialment amb l’L5. En paral·lel, recordar que les línies de bus V27 i V29 i els trens de Rodalies també cobreixen part del tram de metro que restarà tallat.

Per últim, destacar que TMB posarà en funcionament un servei de llançadora dotat amb fins a 30 autobusos articulats (el nombre màxim de vehicles que es pot posar en circulació al llarg del recorregut sense col·lapsar el trànsit).

Fotografia | Arxiu – DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt