El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Edifici on es troba situat el local dels exlegionaris, a les Casernes de Sant Andreu / David García Mateu

El Consorci presenta la demanda contra els legionarios

Societat

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha interposat aquest divendres la demanda contra la Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, després que l’entitat paramilitar s’hagi negat a abandonar el local que haurien d’haver entregat, com a data límit, el passat 10 de febrer. Segons va comunicar la germandat, la indemnització que els oferia el CZFB (12.600 euros) no s’ajustava al cost real de les reformes que van executar mesos enrere al local (uns 18.000, han assenyalat). Per tant, ara haurà de ser la justícia qui dictamini com es resol el cas.

 

Segons el CZFB, en el conveni que va signar amb l’entitat l’any 2013 per cedir-los temporal i gratuïtament el solar i el local s’explicitava que en qualsevol moment aquesta cessió podia finalitzar. Un punt final que la germandat ja ha acceptat en el cas del solar, però amb el que discrepa en relació al local per la indemnització.

D’altra banda, destacar que des del 2016 l’Ajuntament de Barcelona ha instat al consorci a revertir la cessió als legionarios, però no ha sigut fins aquest 2022 que l’organisme s’ha posat mans a l’obra. La raó: l’interès per començar a desenvolupar l’habitatge que ha de construir Adif per finançar les obres de l’alta velocitat. Respecte a l’equipament que també s’ha de construir en aquest solar, aquest encara no se sap a què es dedicarà.

En tot cas, la transformació d’aquesta cantonada de Torras i Bages amb Santa Coloma se sumarà als més de 50 milions d’euros que ja ha compromès l’Ajuntament a les Casernes entre el mandat passat i l’actual per poder executar fins a tres promocions d’habitatge públic de lloguer, una escola bressol, l’Espai Jove Jaume Oller i la urbanització del parc d’Antoni Santiburcio i la rambla de Marta Mata.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt