El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La millora del Parc de la Pegaso, el projecte més votat pels veïns

Societat

La millora del Parc de la Pegaso s’ha imposat com la proposta més votada als primers pressupostos participatius que ha organitzat l’Ajuntament de Barcelona. Més concretament, 2.004 veïns han donat suport a la idea engegada per l’AVV de La Sagrera, amb l’objectiu de millorar la seva accessibilitat, incorporar la perspectiva de gènere i transformar el prat en un espai compartit que combini activitats de joc infantil, exercici per a la gent gran, una zona de pícnic i una zona de passeig de gossos. El projecte suposarà una inversió aproximada de 585.000 euros.

 

Els 2,4 milions d’euros restants que havia guardat el consistori barceloní per al Districte de Sant Andreu es repartiran entre vuit projectes més. Entre aquests, i per ordre de suports rebuts, trobem la construcció del primer parc inclusiu de Barcelona als Jardins de Massana (El Congrés i els Indians), el qual ha rebut el suport de 1564 veïns i suposarà una inversió de 525.000 euros, seguit de l’ampliació i renovació de la vorera de l’avinguda Meridiana. Concretament el tram situat davant del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Andreu, per evitar caigudes, facilitar la mobilitat de totes les persones i millorar l’enllumenat.

Pel que fa a la resta de projectes, el veïnat també ha donat un clar suport a iniciatives relacionades amb la mobilitat sostenible, com ara la pacificació d’un nou sector del casc antic de Sant Andreu de Palomar. Un canvi urbanístic que evolucionarà en paral·lel a les intervencions al pati d’El Sagrer per fer-lo més inclusiu, i la renovació del paviment de la rambla de Fabra i Puig.

Un altre sector que serà pacificat serà els dels carrers que hi ha al voltant de l’Escola Ramon Llull, encara que  altres propostes relacionades amb la reducció del trànsit pels carrers perimetrals d’altres centres no han tirat endavant, com ha sigut el cas de les propostes presentades per l’Escola El Congrés – Indians i l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins. Tot i això, cal tenir en compte que l’Ajuntament ja té previst pacificar els entorns d’aquest darrer centre l’any 2022 mitjançant el projecte municipal Protegim les escoles.

Per últim, assenyalar que els altres dos projectes que han superat la final han sigut la proposta per reforma la seu de l’entitat T’acompanyem de Navas i la instal·lació d’aplicacions de reconeixement de veu amb subtitulació en 16 equipaments municipals del districte. Durant tot el procés de pressupostos participatius s’han recollit fins a 18.905 vots dels veïns, 4.416 dels quals en la fase final.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt