El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Plaça de Can Portabella / DGM

25 projectes arriben a la semifinal dels Pressupostos Participatius

Societat

A partir d’aquest dilluns els ciutadans de Barcelona podran començar a votar quins són els projectes que volen que es financin amb els Pressupostos Participatius que l’Ajuntament va posar en marxa fa poc més d’un any. Si bé a Sant Andreu de Palomar el veïnat ha presentat 25 propostes vàlides (se n’han descartat una quarantena pel camí), ara aquestes hauran de competir amb les altres 66 que han sorgit a la resta de barris del districte. El motiu: només es podran finançar una vintena de projectes amb els 3 milions d’euros que s’han reservat pels set barris (en un principi havien de ser 7,5 milions d’euros).

 

El termini de votacions s’obrirà aquest dilluns i no es tancarà fins al 5 d’abril a la plana web del Decidim Barcelona. En aquesta les persones majors de 14 anys (incloses) i que estiguin empadronades a Barcelona podran emetre fins a deu suports diferents dels projectes que s’han presentat. Un cop finalitzada aquesta semifinal, entre el 6 d’abril i el 7 de maig, els equips tècnics municipals treballaran sobre els 20 projectes finalistes al districte per tal de concretar i desenvolupar-los de la forma més realista possible. Així, quan tingui lloc la votació definitiva al juny, les propostes que escullin els veïns en segona volta es podran tirar endavant amb tota la seguretat tècnica necessària.

Fins ara el projecte que més suports ha rebut al territori ha sigut el proposat per l’AV Sant Andreu Sud, entitat que considera necessari rehabilitar de forma integral la plaça de Can Portabella. L’objectiu: “Fer-la atractiva per tots els targets i franges d’edat, perquè sempre sigui utilitzada pels veïns i veïnes, revertint l’actual situació de botellots, combats de boxa, el seu ús com a pipicà i tota mena d’actituds incíviques que hi han proliferat a causa del seu estat, i que generen tota mena de molèsties als residents i usuaris d’aquesta”.

En paral·lel, el veïnat també s’ha bolcat amb la idea d’urbanitzar el sector que ocupa la benzinera de la Repsol entre el carrer Gran de Sant Andreu i el passeig de Santa Coloma (i pel qual el consistori fins ara no ha reservat cap partida econòmica), o les ampliacions de les voreres de l’avinguda Meridiana (en el tram que hi ha davant del col·legi Jesús Maria) i de Concepció Arenal, entre Dublín i el passeig de Fabra i Puig.

L’espai de la benzinera Repsol hauria de ser una zona verda des de fa anys // DGM

Altres iniciatives que han proposat els andreuencs són la creació d’un nou espai d’esbarjo per a gossos, la instal·lació d‘horts urbans comunitaris a les Casernes o invertir en noves zones amb aparells perquè la gent gran pugui fer exercici. En matèria de mobilitat, els veïns també han reclamat la pacificació del Casc Antic i dels entorns de les escoles Turó Blau i Mestre Gibert, la creació d’una plataforma única al carrer de Sant Narcís i els seus carrers transversals, o la creació d’una superilla entre els carrers del Palomar, carrer Gran, Joan Torras i el passeig de Torras i Bages.

Fotografia | Plaça de Can Portabella // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt