El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els pressupostos participatius reserven 7,5 ME per Sant Andreu

Economia

El Govern de l’alcaldessa Ada Colau ha posat en marxa els primers pressupostos participatius de Barcelona. Uns comptes d’on ja s’han reservat 7,5 milions d’euros per invertir en projectes del Districte de Sant Andreu, els quals es repartiran com decideixin els veïns en votació. Segons ha detallat el regidor de Participació, Marc Serra, seran ells mateixos els qui poden fer des de ja les propostes (el termini s’exhaureix el 27 de març).

 

Un cop tancada la primera fase, un equip tècnic avaluarà i escollirà aquelles propostes que poden comportar una inversió entre els 50.000 euros i els dos milions d’euros per projecte. A més, a l’hora de fer el cribratge també es tindrà en compte que no siguin projectes il·legals, fora de les competències del consistori o que suposin contractar a ningú perquè l’obra funcioni un cop executada. Un cop filtrades, s’obrirà un període de votacions entre el maig i el juny on els veïns escolliran un màxim de 30 projectes per executar al Districte, fins a esgotar la bossa dels 7,5 milions d’euros.

D’altra banda, s’ha de tenir en compte que aquest nou model de participació ha substituït part del procés participatiu del mandat anterior. En aquella ocasió es van celebrar fins a 600 debats a tota la ciutat per confeccionar els Plans d’Actuació dels Districtes i Municipal, mentre que aquest cop s’han dut a terme 250 sessions. Segons Serra, la decisió ha tingut com a objectiu “fer menys debats, però de més qualitat i permetre a la ciutadania no només debatre i fer propostes, sinó decidir directament quines propostes s’acabaran executant mitjançant els nous pressupostos participatius”.

Fotografia | L.Guerrero // Ajuntament de Barcelona.

2 Comentaris

 1. SEÑOR DIRECTOR DAVID GARCÍA MATEU,

  ES UNA VERGUENZA QUE EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA Y BARNATRESC NO HAYAN SUSPENDIDO LA CAMINATA DE SANT ANDREU DEL PRÓXIMO 8 DE MARZO QUE ORGANIZAN A FECHA DE HOY, NI QUE SE TOMEN MEDIDAS.

  SE CELEBRARÁ SI NADIE LO IMPIDE.

  SEÑOR DIRECTOR GARCÍA MATEU, HABLAMOS DE MILES PERSONAS JUNTAS Y NADIE DICE NADA, AQUÍ PUEDE VER EL ENLACE DE LA CAMINATA DE SANT ANDREU DEL 8 DE MARZO COMO SI NO PASASE NADA:

  https://www.euro-senders.com/barnatresc/web_cas/propera.htm

  VERGONZOSO.

 2. Qué fácil es prometer y no cumplir. Especialidad de Colau y sus chicas como la regidora de Sant Andreu. No me creo una palabra. Mienten más que hablan.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt