El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El col·legi Molí de Finestrelles es convertirà en un institut-escola

Societat

Nou moviment per intentar resoldre el trencaclosques de l’educació pública a Sant Andreu de Palomar. Tal com ha confirmat el Consorci d’Educació de Barcelona, l’Escola Molí de Finestrelles (antic CEIP Sant Pere Nolasc) es convertirà en un institut-escola. Una transformació, però, que en realitat suposarà una coexistència entre dues direccions acadèmiques diferents, ja que a les actuals instal·lacions del carrer de Lanzarote s’afegirà l’institut de nova creació Vapor de Fil.

 

La intenció del Consorci d’Educació és consignar l’activitat del Vapor de Fil a un espai definitiu, ja que les tres línies de secundària amb les que començarà el setembre del 2020 difícilment podran continuar gaires anys als barracons de la Fabra i Coats per raons d’espai. Una mudança als edificis del Molí de Finestrelles, però, que encara no té data ni previsió d’obres. El que sí que se sap, en canvi, és que el nou institut no oferirà batxillerat.

Tal com ha declarat a L’Exprés de Sant Andreu la portaveu de l’AFA de l’Escola Molí de Finestrelles, Marta Juanola, les famílies veuen el trasllat de l’Institut Vapor de Fil a les seves instal·lacions com “una oportunitat per impulsar el projecte educatiu de l’escola” i una solució “pels problemes que sempre hi ha amb les places de secundària a Sant Andreu”. En aquesta línia, des de l’AFA han reivindicat participar i poder seguir a curta distància tot el procés de fusió.

En primer terme, però, Juanola posa de relleu el fet que no s’anunciés la creació del nou institut-escola en la roda de premsa de presentació del nou curs escolar, quan ja s’havia donat per fet internament. “Al febrer ja ens van informar i ens van dir que farien la roda de premsa, però després en aquesta no van dir que fusionarien els centres educatius; per això vam decidir fer una carta demanant que es notifiqués als mitjans, tal com han fet finalment”, ha subratllat Juanola.

Barracons de l'Institut Martí Pous / DGM
Els barracons de la Fabra i Coats on començarà al setembre l’Institut Vapor de Fil / DGM

Respecte al calendari de trasllat, des de l’AFA han assegurat desconèixer com el Consorci d’Educació de Barcelona vol fer tot el procés de fusió: “No sabem el com, si adaptant o ampliant els actuals espais del Molí de Finestrelles; els detalls sobre si faran un edifici, no ens els han donat”. En canvi, el que sembla clar és que es tractaran de dos centres diferents, amb dues direccions separades.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt