El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El veïnat proposa 64 projectes als Pressupostos Participatius

Economia

Termini tancat. Aquest passat 22 de maig ha exhaurit el període perquè els veïns presentessin els seus projectes per desenvolupar amb els diners dels Pressupostos Participatius. En total, l’Ajuntament de Barcelona té previst destinar 7,5 milions d’euros al Districte de Sant Andreu, els quals en endavant s’hauran de repartir entre els diferents nuclis urbans. El que ha quedat patent al llarg de la primera fase és la iniciativa que ha pres el veïnat andreuenc: fins a 64 projectes han presentat al Decidim Barcelona.

Banner Ajuntament 300x250
 

A hores d’ara, el projecte que acumula més comentaris positius és el presentat pel Club Gimnàstic de Sant Andreu, el qual reclama unes noves instal·lacions municipals especialitzades en gimnàstica artística femenina. Segons l’entitat, aquestes haurien de servir per incrementar l’oferta d’aquesta pràctica esportiva, ja que “actualment a la ciutat de Barcelona només hi ha una instal·lació municipal dedicada a aquesta modalitat”. L’objectiu per tant, és “evitar que les esportistes hagin de recórrer grans distàncies, facilitant l’accés i la pràctica d’aquest esport”. Sota el seu punt de vista, aquest nou equipament hauria de comptar amb un espai diàfan d’uns 500/600 metres quadrats a Sant Andreu de Palomar.

Una altra de les propostes que destaquen al Decidim Barcelona és la rehabilitació integral de la plaça de Can Portabella, ja que, en opinió de l’AVV Sant Andreu Sud, es troba “degradada en totes les seves vessants”. En la mateixa línia de remodelar espais, altres veïns opten per millorar l’accessibilitat de l’estació de Sant Andreu Arenal (l’única de Barcelona sense ascensors fins a les andanes), tot i que aquesta matèria és responsabilitat d’Adif i no del consistori. L’Ajuntament, en canvi, on sí que podria intercedir és en la millora de l’accessibilitat de la Fabra i Coats, tal com demana la Taula d’Entitats de Persones amb Discapacitat de Sant Andreu.

La cartera que acumula un major nombre de peticions, però, és la de mobilitat. Entre d’altres, els veïns reclamen des de la creació d’una plataforma única al carrer de Sant Narcís, fins a la pacificació de l’entorn urbà de les escoles Turó Blau i Gibert i Camins, passant per la creació d’un gran aparcament soterrat a Sant Andreu Nord, l’adaptació de les voreres del carrer de Jorba i Pons i Gallarza o la continuació de la pacificació del carrer Gran fins a Mossèn Clapés, tal com havia previst el Govern municipal de l’anterior mandat. A més, la mobilitat sostenible també vol ser un puntal veïnal, mitjançant la continuació del carril bici del carrer del Segre fins al passeig de Santa Coloma.

Actualment els Pressupostos Participatius es troben en el punt on els tècnics municipals valoren la viabilitat dels projectes en funció dels criteris establerts i més tard serà el torn de la votació dels veïns. Mentre que el calendari de votacions encara està sine die a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, ja se sap que els 30 projectes amb més suports de cada districte seran els que passin a la següent fase. Posteriorment s’acabarà de concretar la forma dels projectes amb més suports i finalment seran els veïns qui tornin a votar el que prefereixen pel Districte.

1 Comentari

  1. Visca Catalunya Lliure
    Visca Sant Andreu de Palomar Lliure
    Visca Xagori i STAP

    La independència és la situació en què algú o quelcom no té cap relació de dependència amb algú o quelcom d’altre.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt