El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cauen les primeres fronteres del confinament

Societat

Des d’aquest dilluns, tota l’àrea metropolitana de Barcelona ha passat a funcionar com una única regió sanitària, fet que permet la mobilitat dels veïns de Sant Andreu de Palomar entre la resta de municipis que hi formen part. Aquesta unificació de les regions sanitàries de Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud s’ha fet d’acord amb les autoritats sanitàries que fan el seguiment de l’evolució dels indicadors de la COVID-19.

 

Tot i la unificació, cal recordar que Barcelona i l’àrea metropolitana es mantenen aquesta setmana a la Fase 1 de desescalada. Per tant, es mantenen vigents les franges horàries per a la ciutadania i el reforç dels serveis públics perquè totes les activitats i la mobilitat es facin d’una forma segura. A més, tots els serveis de neteja de la ciutat han passat a estar restablerts al 100% i es mantindran actius els serveis específics de neteja per la COVID-19 (entorns sensibles i contenidors).

Des de l’inici de la Fase 1, alguns serveis d’atenció a la ciutadania també han començat a recuperar progressivament l’atenció presencial amb les mesures i restriccions corresponents. És el cas de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, els serveis de feminismes i d’atenció a les dones, o els serveis socials. En paral·lel, la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra ja ha anunciat que demà dimarts començarà a posar-se en marxa amb el retorn de llibres a la bústia exterior. Serà a partir de dimecres quan es pugui començar a recollir els préstecs sol·licitats (sempre amb mascareta i mantenint les distàncies de seguretat).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat que aquesta unificació de l’àrea metropolitana en una única àrea sanitària és una bona notícia perquè permetrà desplaçaments per visitar familiars i persones estimades, així com augmentar fluxos per evitar aglomeracions a les zones més densament poblades. Tot i això, ha insistit a demanar “prudència i responsabilitat” a la ciutadania perquè la incidència de la COVID19 segueixi la tendència positiva dels últims dies i així “poder seguir avançant i el més aviat possible passar a la Fase 2“. De fet, el Departament de Salut ja ha demanat al Govern de l’Estat que l’àrea de Barcelona pugui passar a la següent fase dilluns vinent. Serà divendres 5 de juny quan l’executiu es pronunciï al respecte.

Fotografia | Laura Guerrero // Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt