El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un nou carril bici apaivagarà el trànsit del sector de Pare Manyanet

Societat

Després de mobilitzar-se contra el volum de trànsit que circula al voltant de l’Escola Turó Blau, les famílies dels alumnes han aconseguit saber que l’Ajuntament de Barcelona ja treballa en un projecte per apaivagar la circulació a la zona. Segons ha pogut confirmar L’Exprés de Sant Andreu, el consistori i la societat ferroviària Barcelona – La Sagrera Alta Velocitat (BSAV) substituiran part de l’espai públic del carrer de Pare Manyanet que es destina als cotxes per convertir-lo en un nou carril bici.

 

Aquest nou vial per a ciclistes a Pare Manyanet no serà l’únic que s’executi en el sector sud de Sant Andreu a curt termini. Els carrils bici que completaran l’actual xarxa de mobilitat sostenible també s’expandiran pels carrers Gran de la Sagrera, Berenguer de Palou, Josep Soldevila i Gran de Sant Andreu. De fet, està previst que aquest mes de juny l’Ajuntament presenti el projecte a les entitats i veïnat i que s’obri el termini d’exposició i reclamacions durant 30 dies. Si no hi ha al·legacions, es procedirà a licitar l’obra amb la previsió que es posin en marxa el proper novembre d’aquest any amb la idea de tenir-les enllestides durant el segon trimestre de 2022.

Mentre que el disseny i la construcció de la nova infraestructura ciclista va a càrrec de BSAV com a ens responsable de dignificar els entorns del projecte de l’alta velocitat, serà el consistori qui pagarà aquests carrils bici pressupostats en 1,036 milions d’euros (IVA inclòs). De fet, aquesta partida econòmica és fruit de l’acord de microinversions al districte que van segellar els dos partits de Govern municipal (Barcelona en Comú i PSC) amb ERC el passat mes de febrer.

En vermell, el nou tram de carril bici que s’executarà // BSAV

Ja de cara al futur (però encara sense data), BSAV també executarà els nous carrils bici pels carrers del Cinca, Fernando Pessoa, Palomar i Ferran Junoy, amb la intenció d’acabar de cosir la xarxa ciclable ubicada més a l’est de Sant Andreu. Per poder-se dur a terme, abans caldrà que l’Ajuntament doti amb una partida econòmica aquest segon projecte basat en la mobilitat de zero emissions.

En rosa, els carrils bici que estan pendents de dotació pressupostària // BSAV

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt