El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament farà ‘microinversions’ per millorar l’espai públic

Societat

El Govern municipal de coalició, format per Barcelona en Comú i el PSC, ha pactat amb el grup municipal d’ERC la creació d’una partida extraordinària de 30 milions d’euros a invertir en projectes de proximitat a la ciutat. Un fons milionari del qual arribaran directament 1,13 milions a Sant Andreu de Palomar amb la pretensió d’atendre algunes propostes enquistades en el temps.

 

Entre tots els projectes, el que segurament serà el més visual serà el que tindrà lloc a la Meridiana. L’Ajuntament de Barcelona destinarà 60.000 euros a pintar un mural gegant a la paret que l’avinguda genera davant de la plaça d’En Xandri. Segons la documentació municipal, la intervenció artística tindrà relació amb “la història, la identitat i els equipaments de l’entorn”, per tal de “fer més amable l’espai”.

La mobilitat sostenible serà la matèria que més recursos absorbirà del fons extraordinari. Més concretament, fins a un milió d’euros s’emportarà el nou tram de carril bici que connectarà el vial existent al carrer del Segre amb el que s’ha començat a construir al carrer de Berenguer de Palou de la Sagrera. Un perllongament per Josep Soldevila i Pare Manyanet que servirà per acabar de bastir pel sud la xarxa ciclable del nucli urbà.

En paral·lel, el consistori també actuarà en la zona de jocs infantils de la plaça del Sot dels Paletes, ubicada entre el passeig de Torras i Bages i el carrer de Joan Torras. La intenció és renovar, millorar i fer accessible l’espai, avui dia vorejat per un quadrilàter de maons. De fet, aquesta actuació, que haurà d’esperar al 2022 i que comptarà amb una partida de 25.000 euros, va en la línia del que ja va aprovar el Districte de Sant Andreu gairebé tres anys enrere. Era principis de juliol de 2018 quan l’executiu acceptava el prec de Ciutadans, formació que demanava fer un senzill accés a la plaça per a les persones amb mobilitat reduïda.

Pocs metres més enllà, a tocar de la parròquia de Sant Andreu de Palomar, el consistori invertirà uns altres 50.000 euros a millorar la zona enjardinada i el mobiliari de la plaça de les Dones de la Motor Ibèrica. Una actuació que se sumarà a les partides que ja va destinar l’Ajuntament per arranjar i instal·lar bancs en aquesta zona verda que, en un principi, es va presentar com a provisional i que ara sembla que es pot convertir en definitiva.

La primera actuació a la plaça es va executar amb caràcter provisional // DGM

Per últim, destacar dos programes que, si bé no tindran una incidència directa a Sant Andreu de Palomar, sí que en guarden relació i poden beneficiar a la seva població. En primer terme: la inversió de 250.000 euros per millorar l’accessibilitat física i digital d’alguns dels equipaments públics del districte (encara a concretar). En segon terme: la rehabilitació de la masia de Can Valent que, si bé avui dia pertany a la divisió administrativa de Nou Barris, històricament és de Sant Andreu. En aquest cas es destinaran 825.000 euros a recuperar l’edifici del segle XVII, el qual en un principi hauria d’acollir un equipament veïnal.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt