El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Eix de Sant Andreu, entre els que menys tancaments registra

Economia

Després de deu mesos de pandèmia i restriccions, l’activitat als eixos comercials es manté dinàmica i els establiments que han abaixat la persiana són relativament pocs si es comparen amb els que ho han fet a centre de la ciutat. Segons la darrera enquesta realitzada per Barcelona Comerç, els més perjudicats han sigut els de restauració, estètica i moda.

 

L’estudi també constata que tanquen més establiments no associats a cap entitat, mentre que els que es mantenen organitzats resisteixen millor. Un dels casos paradigmàtics a la ciutat: L’Eix de Sant Andreu. Segons l’enquesta l’etitat andreuenca és una de les que menys baixes ha registrat entre els seus socis i fins i tot ha vist com alguns emprenedors han obert nous negocis. Un fet que constata la capacitat dels eixos per dinamitzar els seus territoris i enfortir el seu teixit comercial.

Pel que fa a les darreres restriccions que han obligat al tancament del comerç no essencial durant el cap de setmana, aquestes pràcticament no han tingut efecte sobre el nombre de persones que opten per passejar per vies com el carrer Gran de Sant Andreu o el passeig de Fabra i Puig. Tot al contrari: des del desconfinament que la columna vertebral del territori atrau fins a un 33% més de veïns. En paral·lel, els clients de les botigues també s’han incrementat un 10%.

Aquesta tendència positiva té relació amb el fet que Sant Andreu compta amb un comerç local molt arrelat al barri, part dels seus veïns ara teletreballen i els centres comercials de la vora, com La Maquinista o Som Multiespais, han hagut de tancar. Un fet que fins i tot ha permès incrementar les vendes durant les rebaixes un 7%.

Amb l’objectiu de fer front a les restriccions d’aforament, horaris i facilitar les compres a la clientela, moltes botigues han decidit apostar per primera vegada pels canals de compra on-line, els Marketplace o la venda per telèfon i whatsapp. Solucions que d’aquí a unes setmanes es veuran complementades amb la darrera aposta de Barcelona Comerç: un Marketplace a escala de ciutat. El projecte que s’està desenvolupant en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona inclourà mercats municipals i els comerços dels eixos turístics de la ciutat.

Per últim, destacar que les llibreries de Sant Andreu han pogut tornar a aixecar les persianes aquest dissabte després d’haver de tancar quatre caps de setmana. Així ho ha permès el Govern de la Generalitat, després d’equiparar aquests locals amb els equipaments culturals. Cal tenir en compte, però, que la resta de comerços no essencials seguiran tancats els caps de setmana.

Fotografia | Laura Guerrero // Ajuntament de BCN

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt