El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Okupes desnonats i disturbis contra el capital

Societat

Tres jornades i tres escenaris diferents. Sant Andreu de Palomar ha començat la setmana amb un vendaval de desnonaments d’habitatges okupats per part de moviments alternatius. Un fet que dilluns al matí es reproduïa amb un fort dispositiu policial a la plaça de les Palmeres per desallotjar La Seka i que aquest dimecres s’ha tornat a repetir al número 74 del carrer de Llenguadoc per buidar tres dels cinc pisos okupats de l’edifici batejat amb el nom de Kan Segurata. Entremig, una manifestació contra el capital i l’especulació ha deixat pel camí desperfectes a aparadors d’entitats bancàries, immobiliàries i empreses subministradores de serveis.

 

L’operatiu policial de dilluns al matí va comptar amb 15 furgonetes de l’Àrea de Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, el qual va aconseguir fer fora a la desena de persones que hi vivien a la finca des de feia una dècada, segons ha comunicat el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu. En paral·lel i tal com ha denunciat la CUP de Sant Andreu, els efectius policials van irrompre a l’immoble “sense notificació prèvia de desnonament”. En canvi, el cos policial català ha confirmat a L’Exprés de Sant Andreu que el llançament havia sigut ordenat pel Jutjat d’Instrucció 28 de Barcelona.

Per tal de donar resposta al desallotjament de l’edifici ubicat a la plaça de les Palmeres (i que anys enrere va ser la llar del mossèn Josep Maria Bulart, confessor íntim del dictador Francisco Franco), aquest dimarts a les 19 hores de la tarda una cinquantena d’activistes de moviments alternatius es va començar a manifestar pel carrer Gran de Sant Andreu. Una marxa que acabaria per desembocar en disturbis després del llançament d’objectes contra l’aparador de la immobiliària Tecnocasa, ubicada en la confluència de la cèntrica via amb Joan Torras.

“A partir del moment en què vam arribar, la cinquantena de persones es va dispersar pel carrer Gran de Sant Andreu i van començar a provocar danys en altres entitats i algun comerç“, expliquen fonts policials a aquest mitjà de comunicació. Unes destrosses amb objectes contundents que van afectar l’aparador de la companyia Endesa i als vidres i caixers de les sucursals del BBVA, Caixabank, Santander i Sabadell. De fet, aquest dijous al matí els cops encara eren ben visibles i algun establiment encara presentava pintades on es constatava que “desalojos son disturbios”. Pel que fa als aldarulls, aquests van acabar amb dos policies ferits lleus i una persona detinguda per atemptat contra els agents de l’autoritat.

Aquest dimecres els operaris s’han afanyat a reparar els desperfectes // DGM

Per acabar d’adobar el conflicte d’actuacions policials, ordres de desnonaments i col·lectius d’activistes prookupació, aquest dimecres a primera hora els Mossos d’Esquadra han procedit a desallotjar fins a tres habitatges dels cinc okupats a Kan Segurata. Un desnonament amb data oberta que ha suposat la mobilització d’una dotzena d’unitats policials i que ha suposat la tapia de tres dels pisos que la propietat, Reale Seguros, ja va intentar tancar mesos enrere mitjançant la contractació de Desokupa (sense èxit).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt