El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Primera passa per traslladar l’Escola de Música a la Fabra i Coats

Cultura

La darrera Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona del 2020 ha aprovat inicialment el projecte executiu per traslladar l’Escola de Música Municipal – Mestre Pich Santasusana a la nau central del recinte de la Fabra i Coats. Una mudança anhelada per les famílies des de fa anys i que també anirà acompanyada de la posada en funcionament del nou espai del Centre d’Art Contemporani al mateix edifici.

 

Segons la documentació municipal, l’obra compta amb un pressupost de gairebé 13 milions d’euros (IVA inclòs) i va en consonància amb els darrers acords econòmics signats amb la Diputació de Barcelona per desencallar les obres finals del recinte. De fet, el darrer conveni de col·laboració que van signar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Diputació, Núria Marín, porta reservada una partida de 10,2 milions d’euros per executar la darrera fase de la rehabilitació i la urbanització dels vials del recinte.

Cal posar de relleu, però, que fa tot just una dècada que l’Ajuntament va projectar el trasllat de l’Escola de Música a la Fabra i Coats, després de restar anys en les instal·lacions municipals del carrer d’En Paixalet. De fet, les famílies dels alumnes que reben formació municipal en aquest edifici critiquen des de fa temps que les sales que es van adaptar de l’edifici administratiu no estan insonoritzades, no disposen d’aire condicionat i una planta sencera d’aules només té accés mitjançant escales.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt