El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu doblega el pic de la tercera onada

Societat

Corba doblegada, però sense marge per a l’optimisme. Aquesta darrera setmana de l’11 al 17 de gener Sant Andreu de Palomar ha registrat 139 positius a les proves PCR i d’antígens per detectar la COVID-19. Una xifra lleugerament inferior a la de la setmana anterior (161), però que encara està molt per sobre del que seria desitjable, segons les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Banner Ajuntament 300x250
 

Una tendència a la baixa que contrasta amb el que ha succeït a altres barris de la ciutat, ja que si fa només una setmana Sant Andreu de Palomar era el que registrava més infeccions, ara ha caigut al cinquè lloc. Dit d’una altra manera, mentre que aquí la pandèmia s’ha donat un breu respir, a altres barris els casos de coronavirus no fan més que incrementar-se. Aquest és el cas dels barris de La Sagrada Família (182), Sant Gervasi – Galvany (165), Les Corts (144) o La Nova Esquerra de L’Eixample (175). De fet, al mateix conjunt del Districte de Sant Andreu el nombre de nou casos també ha crescut: de 431 a 495.

Aquesta contradicció entre les dades de ciutat, de districte i de nucli urbà també tenen el seu reflex en la incidència del virus entre la població: mentre que a Barcelona la darrera setmana han emmalaltit 303 persones per cada 100.000 habitants, a Sant Andreu de Palomar són 237 per cada 100.000 habitants. Una aritmètica, però, que pot mantenir-se molt inestable de cara a la propera setmana, ja que la taxa de reproducció del virus entre els andreuencs és molt alta. Per cada deu veïns que viuen al sector nord es contagien 18 de nous, i per cada deu del sector sud se n’infecten uns altres 14 (l’ideal seria que les noves infeccions estiguessin per sota de deu).

Per col·lectius generacionals, les persones adultes entre els 35 i els 64 anys segueixen sent les més damnificades (60 casos setmanals), seguides de les majors de 65 anys (29). Respecte als joves entre els 15 i els 34 anys, aquests han reportat una trentena de noves infeccions i els menors de 14 anys una vintena més.

Són aquests positius de coronavirus entre infants i adolescents els que han desencadenat el confinament de fins a 13 grups escolars al territori, segons les dades del Departament d’Educació a data de 18 de gener. Aquests concretament són de l’Institut Doctor Puigvert (1), l’Escola Ignasi Iglésias (2), Sagrada Família (2), l’Institut Martí Pous (1), Mare de Déu de la Soledat (1), l’Escola Bressols Municipal La Filadora (1), FEDAC – Sant Andreu (1), la Llar d’Infants Bon Camí (1), Jesús Maria (1), l’Escola Turó Blau (1) i al Jesús Maria i Josep (1).

Fotografia | Hospital Clínic // Francisco Avia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt