El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La tercera onada s’acarnissa amb Sant Andreu

Societat

Tercera onada de vertigen. Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat confirmen que aquesta setmana passada, del 4 al 10 de gener, fins a 161 andreuencs han donat positiu a les proves PCR i d’antígens. Una xifra que supera àmpliament el també elevat registre de la setmana anterior (118). Tot i això, aquesta tercera onada encara no ha superat els registres de la segona, quan en només la darrera setmana d’octubre es van detectar 218 infeccions de COVID-19 entre el veïnat.

 

De totes maneres, cal posar de relleu que Sant Andreu de Palomar és el barri més castigat de tota Barcelona en nombres absoluts i amb una important diferència respecte a la resta. De fet, només per darrere hi ha Sant Gervasi – Galvany (139) i La Nova Esquerra de L’Eixample (137). Pel que fa al conjunt del Districte de Sant Andreu, les dades també no han fet una altra cosa que empitjorar: de 345 positius fa 15 dies, a 421 aquesta darrera setmana.

Segons els paràmetres científics, el nombre de casos seguirà augmentant, ja que l’índex de reproducció del virus entre els andreuencs és molt elevat. Per fer-nos una idea, per cada 10 veïns del nord de Sant Andreu contagiats s’infecten 18 de nous, mentre que la desena d’andreuencs amb coronavirus que viuen al sud n’infecten 13,5 de nous. A dia d’avui la taxa d’incidència del virus entre la població és de 476 casos per cada 100.000 habitants, una mitjana lleugerament superior a la barcelonina (469 per cada 100.000 hab.).

Per franges d’edat la més castigada és la dels adults entre els 35 i els 64 anys (72 nous casos en set dies), seguida de la generació de la gent jove entre 15 i 34 anys (55). Més enrere queden els majors de 65 anys (21) i els menors de 14 anys (13). Aquests darrers s’han incorporat aquest dilluns a les escoles i instituts, després de retardar l’inici de curs per tal de reduir la possibilitat de contagis arran les interaccions familiars de Nadal.

Fotografia | Hospital Clínic / Francisco Avia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt