El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Injecció de 10,2 milions d’euros per acabar de rehabilitar la Fabra i Coats

Economia

L’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració que suposarà una inversió de 10,2 milions d’euros per finalitzar les obres pendents a la Fabra i Coats. Entre d’altres, la injecció econòmica permetrà crear el Museu de la interpretació del treball i la ciutat, així com executar les rehabilitacions pendents a la Fàbrica de Creació i al Centre d’Art Contemporani.

 

La mateixa partida econòmica també servirà per adequar l’edifici que ha d’acollir l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana i reurbanitzar els carrers del recinte. A més, la dotació també ajudarà a preservar el patrimoni històric del recinte fabril, mitjançant la recuperació i rehabilitació del conjunt de la maquinària i les instal·lacions que hi ha a la sala de calderes, la sala d’esprinklers i de la sala elèctrica, incloent el desamiantat dels espais.

A parer de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, el conveni que comporta uns altres 40 milions d’euros per la ciutat “és una mostra del compromís que té la Diputació amb tots els ciutadans de la província, amb la voluntat de millorar la seva qualitat de vida i poder oferir uns serveis de qualitat, de forma conjunta amb les altres administracions”. Per part de l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldessa Ada Colau ha destacat que, “en moments com l’actual, és imprescindible una bona cooperació institucional; aquest conveni n’és un bon exemple”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Diputació, Núria Marín, signen el conveni de col·laboració // AJUNTAMENT DE BCN

Del total de la inversió que la Diputació farà al llarg del mandat a la ciutat de Barcelona, 20 milions d’euros (40%) permetran a l’Ajuntament fer actuacions de millora i ampliació a les escoles; mentre que els altres 30 milions d’euros (60%) es destinaran a cinc instal·lacions, com és el cas de la ja descrita a la Fabra i Coats.

Fotografia | Roldán Berengué Arquitectes

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt