El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La FAVB demana més informació sobre com es vacunarà al veïnat

Societat

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha emès aquest divendres un comunicat on demana més informació sobre tot el procés de vacunació al veïnat. Segons l’organisme, la població viu en estat de “desconcert” per “la manca d’informació sobre el pla de vacunació de la COVID-19 a Barcelona”, motiu pel qual la ciutadania necessita complir amb el seu “dret d’accés a la informació pública, en aquest cas de forma immediata”.

 

“Seria desitjable que les veïnes i veïns poguéssim conèixer, de forma comprensible, fiable i oportuna, els detalls de l’operativa prevista”, expressen. En aquesta línia, es pregunten sobre les previsions de vacunació a cada barri de la ciutat (calendari, en quins equipaments es faran, criteris d’accés, com s’avisarà la població), o si han sorgit endarreriments. En aquest darrer cas, demanen que sempre “s’informi oportunament i amb transparència de les causes”.

Des de la FAVB també consideren que cal desenvolupar un “sistema senzill per poder conèixer quina és la situació, els avenços i les rectificacions en el dia a dia del pla de vacunació”. De fet, a dia d’avui és impossible saber quanta gent del territori ja ha rebut la primera o la segona dosi, ja que les dades encara no apareixen a cap portal d’informació pública.

Per últim, la federació veïnal també aposta pel fet que la campanya de vacunació es dugui a terme per part dels equips d’Atenció Primària de cada barri, “amb els mitjans de personal i materials que siguin necessaris”.

Fotografia | Hospital Clínic

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt