El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els veïns planten a Pere Navarro i Lucía Martín amb el tanatori

Societat

Plantats. Després que el Govern local de la regidora Lucía Martín i el delegat executiu del Consorci de la Zona Franca (CZF), Pere Navarro, citessin aquest dimarts a les entitats veïnals de Sant Andreu per parlar del futur del tanatori a les Casernes, aquestes van decidir marxar en plena reunió. El motiu: “Només volien parlar de què fer als 3.000 metres quadrats que Mémora regalarà a l’Ajuntament, no de com revertir el problema del tanatori”, expressa el vocal de l’AVV Sant Andreu Nord Tramuntana, Carlos Blanch.

Banner Ajuntament 300x250
 

“De l’anterior reunió vam sortir amb el compromís de Lucía Martín de parlar amb totes les parts per buscar alternatives i evitar que es fes el tanatori a les Casernes, però durant tot aquest temps [fins ahir], no han fet res“, denuncia públicament la presidenta de l’AV Sant Andreu Sud, Cristina Galán. “Al final ens van convocar per dir-nos el mateix: a què destinar els terrenys que ens cedeix Mémora, però nosaltres ja els hem dit que no volem les engrunes de Mémora i que el mandat del veïnat és aturar el tanatori“, afegeix.

Des de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, el seu president, Santi Serra, assenyala com des del 2018 “l’Ajuntament no va fer res per dir que no volien un tanatori“. “Mémora va guanyar la subhasta i des del Govern dels comuns no han volgut fer política ni tenir força política per dir que aquí no es podia fer el canvi d’usos que pretenien fer”. Un fet que, a parer de Serra, suposa una traïció encoberta a tots els processos participatius i comissions de seguiment que s’han desenvolupat en els darrers 14 anys al voltant de les Casernes: “S’ho volen vendre tot i ens amaguen la veritat; no hi ha cap voluntat política, des de l’Ajuntament tenen por“, sentència.

Si bé Blanch observa com el tema del tanatori ja està “força beneït per part de l’Ajuntament i del Consorci”, també assegura que des del veïnat organitzat no abaixaran els braços. “Hem decidit continuar la lluita i de cara al 30 de gener volem fer una manifestació a les 12 hores amb totes les entitats que ens trobem el proper dilluns”, avancen des de Sant Andreu Nord – Tramuntana. L’objectiu: “Arribar a més gent que sabem que està en consonància amb el que defensem; volem que hi siguin i sumin forces“, convida Galán.

Fotografia | Lucía Martín, en un míting // Barcelona en Comú

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt