El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La plaça d’Orfila exigeix la llibertat dels detinguts per la Guàrdia Civil

Política

Tot just un mes després de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres a les 19 hores s’ha produït una nova concentració a la plaça d’Orfila per denunciar la darrera operació de la Guàrdia Civil contra el món sobiranista i exigir l’alliberament dels detinguts. Segons xifres d’Òmnium Sant Andreu, fins a 200 veïns s’han aplegat a les portes de l’Ajuntament.

 

L’actor Jordi Banacolocha ha sigut l’encarregat de llegir el manifest de la concentració, el qual ha volgut posar de manifest que “la repressió no s’atura”. “Avui hem tornat a viure una autèntica operació d’Estat contra l’independentisme”, la qual no buscaria cap altra cosa que “limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política”, ha exposat.

El manifest també ha fet referència a les similituds de l’operació del 20-S del 2017, amb la perpetrada aquest dimecres, on s’ha detingut a Xavier Vendrell, Josep Lluís Alay, David Madí, Oriol Soler i Xavier Vinyals, a més d’obrir una causa contra una desena d’empresaris vinculats a l’independentisme. “És la mateixa dinàmica des de fa anys: les clavegueres de l’Estat abocades a la persecució de l’independentisme, un projecte polític legítim i democràtic”, ha llegit l’actor andreuenc.

“No oblidem ni oblidarem el 20-S, ni els detinguts del 23-S, ni la Tamara, ni els presos i preses polítics, ni exiliades i exiliats que porten més de 3 anys tancats a la presó o lluny de casa seva… i les més de 3.000 persones represaliades. Ho tenim molt clar des de fa temps: a l’Estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó“, ha expressat. A parer de l’organització, l’operatiu de la Guàrdia Civil no ha fet més que confirmar la necessitat d’una “resposta unitària independentista i fermesa per seguir endavant cap a la independència“.

Entre els 200 aplegats s’han deixat veure veïns poc habituals en aquest tipus de concentracions // JAUME DOMÈNECH – ÒMNIUM SANT ANDREU

Respecte a l’assistència a la concentració, l’organització s’ha congratulat d’haver aplegat cares poc habituals en aquest tipus d’esdeveniments a la plaça d’Orfila, tot i que tampoc han faltat els partits sobiranistes i les entitats. Entre aquests darrers, la consellera de JuntsxCAT, Anna Satorra, el conseller d’ERC, Dani Gómez Loren, o el president de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, entre altres membres de la CUP o l’ANC.

1 Comentari

  1. Algo debe haber pasado para que el juez actúe, comentó un cargo del PSC ayer.

    Yo lo que quiero saber es si con mis impuestos se pagan los gastos de Puigdemont en Bélgica a través de ayudas a entidades que luego le pagan los gastos. De ser así, es corrupción, un fraude y varios delitos contemplados en el Código Penal. Y la ley está para cumplirse. Y por supuesto el juez debe de actuar, cómo haría con cualquiera que hiciese lo mismo.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt