El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Rècord de positius per COVID-19 a Sant Andreu

Societat

Fins a 151 veïns de Sant Andreu de Palomar han donat positiu en les proves PCR de COVID-19 aquesta darrera setmana del 19 al 25 d’octubre. Una xifra que supera la pitjor setmana de la pandèmia, la qual va reflectir al mes de març un total de 140 positius, segons les mateixes dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Ara bé, també cal tenir en compte que a dia d’avui es fan moltes més proves PCR que aleshores, pel que el malaurat rècord assolit és només en relació a les xifres oficials.

Banner Ajuntament 300x250
 

La tendència del conjunt del districte no és que sigui pas millor, ja que de la setmana anterior a aquesta darrera els contagis s’han incrementat de 372 a 421 positius en només set dies. Pel que fa a l’increment a Sant Andreu de Palomar, aquest ha passat de 130 casos setmanals a 151 en el darrer període (de dilluns a diumenge). En total, només al mes d’octubre s’han contagiat de coronavirus 380 andreuencs.

Les franges d’edat més afectades és la dels adults entre els 35 i els 64 anys (62 nous casos), seguida dels joves entre els 15 i els 34 anys (46 nous positius). Pel que fa al col·lectiu gent gran major de 64 anys, aquest ja comença a veure’s seriosament afectat (27 contagiats), seguit del col·lectiu de menors de 14 anys (16 positius).

Aquests darrers contagis entre veïns en edat de formar-se a l’escola o institut han sigut els que han generat un increment de les classes confinades. Entre els centres més afectats hi ha l’Institut-Escola Sagrada Família (8 grups confinats), seguit de l’Institut Doctor Puigvert (6 grups). En paral·lel, destacar que l’Escola Molí de Finestrelles, el Mestre Gibert i el Jesús Maria també tenen un dels seus grups confinat.

Amb l’increment dels casos positius no és d’estranyar que la incidència del virus a Sant Andreu cada vegada creixi més. En aquesta darrera setmana s’han registrat 258 casos per cada 100.000 habitants, una aritmètica que segueix per sota de la mitjana barcelonina (312 x 100.000 hab.). En canvi, l’índex de reproducció del virus ha baixat entre el veïnat: per cada deu andreuencs contagiats que viuen a la zona nord del nucli urbà se’n contagien deu més, mentre que al sud infecten a 7,5 noves persones.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

2 Comentaris

  1. Nos espera un invierno tétrico. Miles de muertos y confinados en los domicilios. Aún así se ve por Sant Andreu muchos jóvenes sin mascarilla bebiendo y fumando droga en grupos numerosos por la Fabra. Y la policía desaparecida del barrio. Vergonzoso.

  2. Hola yo y mi marido tenemos 76 años y aun es la hora que nadie se interese por nuestra salud,asi va todo como va ,nos tienen abandonados a nuestra suerte ¨´gracias por todo´´

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt