El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Així podran obrir aquest dilluns els negocis de Sant Andreu

Economia

La desescalada anunciada dimarts pel president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, començarà a aplicar-se aquest dilluns amb l’anomenada Fase 0. Un període de preparació pels altres tres escenaris, els quals tindran una durada com a mínim de 15 dies, tot i que es podran allargar fins a dos mesos sencers. Però abans que aquests passin a ser efectius, què canviarà dilluns a Sant Andreu de Palomar?
Els bars i restaurants ja podran obrir, però només per fer entregues de menjar a domicili, sense permetre l’accés al local. Les comandes s’hauran de fer per telèfon o via Internet. El que també podran obrir són els establiments minoristes més petits de 400 metres quadrats que fins ara estaven tancats, com ara llibreries, ferreteries, perruqueries o botigues de reparació de calçat. L’atenció al públic, però, haurà de ser amb cita prèvia i només podrà haver-hi un client dins del local per cada treballador.

Banner Ajuntament 300x250
 

Els espais que també podran funcionar amb cita prèvia són les perruqueries i els centres d’estètica. Tots els professionals, però, hauran de dur mascaretes, fer servir tovalloles d’un sol ús i també hauran de retirar totes les típiques revistes perquè ningú les fullegi. A més, tots els perruquers i esteticistes hauran de rentar-se les mans molt freqüentment i hauran de dipositar els abrics i complements dels clients en bosses hermètiques individuals.

Des del Govern estatal han recomanat a la població general deixar lliures les franges horàries que van de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores perquè hi puguin ser aprofitades per les persones grans que surtin a caminar en el seu període establert. D’aquesta manera, es vol aconseguir que el col·lectiu resti més protegit de contagis.  De totes maneres, el que en un principi semblava que seria un horari “exclusiu”, al final serà només “preferent”.

Pel que fa als esportistes professionals i federats, aquests podran tornar a entrenar a les instal·lacions esportives de Sant Andreu que decideixin obrir. Aquestes, però, hauran de complir unes mesures sanitàries molt estrictes, fet que podria fer inviable el seu funcionament a curt termini. Per últim, destacar que, per anar en transport públic, caldrà dur sí o sí la mascareta posada.

Fotografia | Laura Guerrero / Ajuntament de BCN

1 Comentari

  1. Hola me parece muy bien la des escalada con precauciones.
    Yo pediría limpieza para el barrio q está muy sucio las calles planetas parques y contenedores para completar las medidas de higiene tan necesarias.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt