El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un de cada 100 veïns de Sant Andreu nord, positiu en coronavirus

Societat

Desescalada amb la vista posada en les xifres oficials. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, a la zona nord de Sant Andreu de Palomar (aquella que té com a CAP de referència el de Casernes), hi ha 248 casos positius de coronavirus. O l’equivalent: un de cada 100 veïns d’aquest sector ha estat contagiat. En canvi, si bé la incidència de la pandèmia a la zona sud (de Malats cap a la rambla) també és alta respecte a la mitjana catalana, la densitat de casos dista del veïnat del nord (0,73%).

 

En total, els tests del COVID-19 que s’han practicat a la població han revelat que a Sant Andreu s’han detectat 475 positius en total (248 a la zona nord i 227 al sud). Una corroboració, però, que no s’ha pogut efectuar en tots els potencials casos de coronavirus, ja que no hi ha tests per tothom. Tot i això, els centres d’atenció primària del territori creuen que, a banda d’aquests 475 confirmats, podria haver-hi uns altres 851 andreuencs contagiats a casa seva (424 al nord; 427 al sud).

Respecte a les dades de dilluns, aquestes xifres representen que, a cada dia que ha passat, s’han detectat deu casos nous entre el veïnat. Un increment de les deteccions que està lluny dels dos casos per dia de la setmana passada. Si més no, cal tenir en compte la volatilitat d’aquestes dades i la inexistència de proves massives que impossibiliten poder fer una radiografia real de la incidència del virus.

L’exemple: la Casa Asil de Sant Andreu va haver d’esperar més d’un mes perquè el Departament de Salut practiqués les proves del coronavirus als seus professionals i residents. Dit d’una altra manera, els tests no els van arribar fins després que una cinquantena d’avis fossin traspassats sense saber si havien sigut víctimes, o no, de la pandèmia. Per tant, aquests no figuren en les llistes oficials de les administracions.

Fotografia | Laura Guerrero / Ajuntament de BCN

2 Comentaris

  1. Ja veurem la setmana propera quants casos nous hi hauran. Avui, a la tarda, els carrers de Sant Andreu plens de gent, amb “corrillos” amb un percentatge gran de gent sense mascareta a menys de 1 metre.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt