El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Creixen les defuncions a la Casa Asil, però s’estabilitza la situació

Societat

S’estabilitza la situació, tot i que la tensió i la preocupació no cessen. La Casa Asil de Sant Andreu ha emès aquest dimarts un nou comunicat en què confirmen que ja són 57 residents els que han perdut la vida des de l’inici de la crisi del coronavirus, tot i que en les dues darreres setmanes només han perdut la vida dues persones. De fet, ja han tornat a viure al centre residencial sis persones que abans havien sigut traslladats a centres de salut.

 

Tot i començar a encetar una tendència en positiu, des del Patronat de la Casa Asil subratllen que 57 “són moltes pèrdues que ens entristeixen a tothom, en especial als treballadors, malgrat sabem que són els seus familiars qui més se’n dolen i ho pateixen”. “Aquest esgarrifós cost de vides, que formaven part de la nostra, ens deixa molt colpits“, han sentenciat.

Segons les darreres dades, des d’aquest dimarts viuen a la residència 70 persones i unes altres 20 persones s’estan en centres sociosanitaris: 16 a l’Isabel Roig, tres al Dolors Aleu i un al Pere Virgili. A més, quatre persones continuen, temporalment, a casa dels seus familiars. Tal com han expressat els màxims responsables de les instal·lacions, aquests desitgen que tornin aviat: “Voldrà dir que es troben millor i que nosaltres els podem oferir, de nou, un espai segur, acollidor que reconeguin com casa seva”.

Respecte a la salut de la plantilla, el passat 17 d’abril els professionals de la Vall d’Hebron van fer les proves del coronavirus a residents i a molts treballadors (tant els que estaven en actiu, com els de baixa). Ara que ja tenen els resultats, dels 37 residents que van donar negatiu als primers tests que va comprar la Casa Asil per iniciativa pròpia, resulta que després set van donar positiu a les anàlisis de la Vall d’Hebron. Pel que fa als treballadors, dels 91 treballadors a qui se’ls va fer el test, 34 van resultar positius. Entre ells, cal destacar a 15 que havien estat treballant tot aquest mes de crisi sanitària, però que mai van presentar cap símptoma i ara han passat a estar de baixa.

Segons ha revelat la direcció del centre, el fet d’actualitzar l’estat de salut de la comunitat els ha permès “reorganitzar de nou, amb més certesa, els espais i el lloc de cadascun dels residents de la Casa i a establir nous circuits més clars i segurs”. A més, han avançat que “no seran pas els últims canvis que haurem de fer en la nostra organització”.

Per dur a terme aquest treball de reorganització, els professionals de la Casa Asil han comptat novament amb la presència i assessorament de Metges Sense Fronteres i el suport telefònic de professionals del Servei d’Epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. A més, els tècnics de Metges Sense Fronteres també han realitzat diferents sessions formatives al personal pel que fa a com cal utilitzar els EPI, i conèixer i respectar els nous circuits establerts.

Pel que fa a la donació de material, des de finals de mes de març, més d’una cinquantena d’entitats, col·lectius, empreses i persones voluntàries els han facilitat material, com ara mascaretes, ulleres, guants, bates, pantalles protectores, gel higienitzant, material de neteja i desinfecció, tauletes i mòbils… “Gran part d’aquest material ens ha permès protegir els nostres professionals en moments concrets i angoixants on el material provinent de les administracions arribava tard o no ens arribava”, han exposat.

Per últim, des de la Casa Asil també han volgut compartir la Diada de Sant Jordi que van celebrar amb unes agulles de petites roses artesanes per a cada resident i treballador de la casa. A més, la porta d’entrada de la residència també va aparèixer engalanada amb garlandes de flors vermelles. Una jornada en la qual els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra de Sant Andreu també van apropar-se fins a les instal·lacions per retre un homenatge als treballadors de la casa.

2 Comentaris

  1. Los que acaban de cumplir los 65 años, se sabe el horario, me parece que no es una edad excesivamente alta, para restringuirles actos.
    No he visto nada de las restrincciones, los que tienen nietos no pueden ir a recogerles, estar ratos con ellos.
    Políticos más mayores hay en las Cámaras que son de otra raza?

  2. no tengo informacion sobre la gestion de la casa asilo. En estas fechas ha habido mucha polemica con los fondos de inversion en centros sanitarios y residencias. En todo caso en España la gestion de las residencias ha sido con mucho lo peor de la pandemia, ha sido empezar la casa por la ventana, el colectivo mas sensible fue el que recibio atencion mas tarde cuando la situacion en las ucis ya era caotica….el gobieno central, por omision, y los gobiernos autonomicos , por responsabilidad directa, han quedado retratatdos.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt