El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Casa Asil acumula 45 defuncions i compra de la seva butxaca els tests

Societat

La Casa Asil de Sant Andreu de Palomar ha emès aquest dimarts un comunicat en què confirma que ja han mort 45 dels seus residents des que va començar la crisi del coronavirus, tot i que només se sap que sis persones van morir d’aquesta malaltia. Per posar punt final al drama, la direcció de la residència ha decidit tirar pel dret i comprar de la seva butxaca els tests a una empresa de València per comprovar del cert quants dels seus residents estan contagiats de COVID-19.

 

Segons la junta, aquesta decisió s’ha pres després de dies i dies esperant que el Departament de Slaut els enviés les proves. “Dissabte 4 d’abril vam constatar que les opcions de disposar de tests fiables, provinents del Departament de Salut, no serien immediates“, i que els tests que havien d’arribar aquest divendres, tampoc ho farien, segons els va avançar l’Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu al final han optat per comprar tests fiables PCR a Progenie Molecular, una empresa de València.

Al llarg d’aquest dimarts els professionals ja han passat el test als 73 residents que queden a la Casa Asil i s’espera que en 48 hores tinguin els resultats per “reorganitzar els espais i confinar adequadament cada resident”. A més, aquest dilluns la Casa Asil també ha rebut la visita d’experts de Metges Sense Fronteres, els quals han assessorat als professionals de la residència per “establir els nous confinaments i nous circuits, especialment pel que fa a la roba i el menjar”.

Com a nota positiva, la Casa Asil ha millorat en termes de recursos humans (la Generalitat aha derivat nous professionals al centre), però encara hi ha 55 persones d’una plantilla de 90 que continuen de baixa. La intenció, asseguren, és que al llarg d’aquests dies també es faci els test a la plantilla. Respecte als residents a la instal·lació, 73 encara hi viuen i uns altres 33 residents han estat derivats: 28 al Centre Blauclínic Isabel Roig, a Sant Andreu mateix, un a l’Hospital Clínic, un al Centre Sociosanitari Pere Virgili, un a la Clínica Delfos i finalment dues persones més han anat a viure temporalment amb les seves famílies.

Aquests darrers podrien incrementar-se amb el pas dels dies, ja que des del passat diumenge el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies permet el retorn temporal a l’entorn familiar i ja no cal fer la prova amb resultat negatiu. Si més no, dels deu que anteriorment els van fer la prova, set van resultar ser positius i la direcció del centre prefereix assumir certa cautela: “A hores d’ara, hem d’acordar amb aquestes famílies els propers passos a donar”.

Per últim, la Junta del Patronat ha volgut agrair “el suport diari” que reben dels professionals del CAP Casernes, els quals continuen “essent impagable” i els estan “especialment agraïts”. Així, com dels professionals de Mutuam. En paral·lel, els responsables de la institució han volgut recordar-se de “l’escalf” que els fan arribar “els familiars de la residència, els de l’escola i els de tot Sant Andreu”.

Fotografia | Tom Wolf

2 Comentaris

 1. Jesús Manzano Simón y Anna Satorra Sansano, dos bonitos ejemplos de falta de rigor periodistico.

  Me produce bochorno seguir leyendo críticas a l’Expres en facebook, un medio independiente y estupendamente dirigido por el periodista David García Mateu.

  Las críticas contra l’Expres “casualmente” hablan de falta de rigor periodístico de forma reiterada. No resulta difícil adivinar cual es la factoría dedicada a producir este tipo de comentarios con diferentes perfiles. Me apostaría cualquier cosa que estamos hablando de un par de webs personales disfrazas de medios de comunicación de forma rimbombante por excargos de la UE Sant Andreu.

  Un comentario crítico y reciente en facebook dice:
  “Aquestes dades que poseu aquí agafant registres de d’un CAP i un CUAP on arriba gent de molts puestos i no necessariament tots del districte de Sant Andreu no tenen cap sentit. Una mica de rigor periodístic no estaría de més que ultimament no anem massa sobrats precisament.”

  El siguiente comentario habla de otro tema, pero insiste en criticar “casualmente” otra vez la falta de rigor periodistico de l’Expres (llueve sobre mojado):
  Sharon Maf Maf Vamos a ver, vuelvo a preguntar… Sant Andreu Distrito o Sant Andreu barrio…???
  Más rigor en las informaciones que dais”.

  A estos señores, trolls baratos del Andreuenc, les diría que se inventen otra táctica porque canta demasiado.

  Ser poco profesional y tener esa falta de rigor periodístico que critican ellos, es precisamente actuar como hacen ellos, manteniendo en su staf a responsables de instituciones de Sant Andreu, como el señor Jesús Manzano Simón, 0 incluso a concejales del ayuntamiento, como es el caso de Anna Satorra Sansano. Eso si que es falta de rigor y de seriedad, porqué que tipo de independencia e información creíble puede salir de un medio que está compuesto con quienes tendrían que ser parte de las noticias y no quien las escribe?

  Salud

 2. Todo en España es similar…

  últimas noticias

  Madrid admite la muerte de 4.260 personas en residencias con coronavirus o síntomas pero que solo 781 estaban diagnosticados
  https://elpais.com/espana/madrid/2020-04-08/4750-ancianos-mueren-en-las-residencias-de-madrid-en-el-ultimo-mes.html

  Más del 90% de contagios están ocultos
  https://elpais.com/sociedad/2020-04-07/mas-del-90-de-contagios-estan-ocultos.html

  Salir de esta situación, va a ser mucho más complicado de lo que vaticinaban desde el poder. Y luego dicen que las noticias de este medio son alarmistas. Qué poca verguenza.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt