El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El petó / Antoni Arissa. Col·lecció Telefónica - @resantandreu

Sant Jordi, confinat pel COVID-19

Cultura

Atípica Diada de Sant Jordi. Tot i ser un dels dies més assenyalats al calendari, Sant Andreu s’ha tornat a llevar com un dia de confinament més. Sense multituds al carrer, sense parades de llibres a la plaça d’Orfila o a la rambla de Fabra i Puig, i sense parelles passejant amb la rosa a la mà per la trama urbana. Aquest cop, la Diada s’ha quedat als balcons i a les prestatgeries.

Banner Ajuntament 300x250
 

Per tal de no perdre la tradició alguns pocs veïns han decidit engalanar amb algun que altre motiu les reixes de la seva terrassa, mentre que la tradició de penjar la senyera s’ha mantingut amb més o menys ímpetu. A peu de carrer, en canvi, cap grup d’amics o de famílies ha pogut guanyar-se uns ingressos extraordinaris venent unes quantes roses al veïnat.

On les caixes realment s’han quedat buides, però, és a les llibreries. Totes les novetats editorials d’enguany s’han quedat rere la persiana i només esperen poder respirar mitjançant iniciatives com Llibreries Obertes, en la que participa la cooperativa La Tribu, ubicada des de fa un any al carrer de Pons i Gallarza. “Enguany no podem comprar llibres, però podem llegir. No podem comprar roses, però podem estimar“, ha sentenciat l’escriptor andreuenc, Jaume Copons.

Per tal de poder recuperar les sensacions d’una Diada de Sant Jordi, el Gremi de Llibreters ha avançat que pretén recuperar la tradicional jornada de la rosa i el llibre pel 23 de juliol. Una iniciativa que, segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, tot i que fonts municipals adverteixen que “cal veure l’evolució de la pandèmia i les restriccions que encara poden afectar la celebració d’esdeveniments a la via pública en aquell moment”. De fet, encara no s’ha mogut cap aspecte relacionat amb l’atorgament de les llicències per les parades: “Tot dependrà del format que pugui finalment tenir la diada”, subratllen.

L’única eina que ha funcionat aquest 23 d’abril ha sigut Internet. Les xarxes socials han bullit de missatges i els equipaments del territori se les han enginyat per arribar a la pràctica majoria dels veïns. Per una banda aquest dijous el Districte de Sant Andreu ha felicitat la jornada des de l’Instagram institucional, mentre que per l’altra el Centre Cívic fa dies que es dedica a recomanar continguts i lectures, així com fer un recull de poemes dels grups de poesia allotjats al centre. Per últim, destacar l’animació del fanzine generat entre els seguidors, sota el títol Un Sant Jordi sense estereotips!

Fotografia | El petó / Antoni Arissa. Col·lecció Telefónica – @resantandreu

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt