El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El petó / Antoni Arissa. Col·lecció Telefónica - @resantandreu

Sant Jordi, Arissa i la diada carregada de petons i somriures

Cultura

L’edifici ja no existeix, però la fotografia rememora un moment irrepetible. Dos enamorats s’amaguen rere un llençol. El contrallum, però, provoca que les seves ombres traspassin les clares filatures. No corre el vent. El temps s’atura. Tots dos, de mica en mica, s’acosten. I en qüestió d’un parpelleig, els seus llavis són tan a prop que s’acaben fusionant.

 

El fotògraf andreuenc, Antoni Arissa, contempla el moment rere l’objectiu. El soroll de la seva màquina; una passa endavant mal donada, o una simple brisa sobtada, el poden delatar. Però Arissa es manté ferm, amb una mà aguantant la càmera, i l’altra regulant l’objectiu. Just en el moment que tots dos enamorats es fan el seu primer petó, el tafaner fotògraf els captura sense marxa enrere. 87 anys després, l’amor secret dels dos joves és un afer públic, tot i que mai sabrem la seva identitat.

Només podem saber que la terrassa estava situada entre el carrer Gran de Sant Andreu amb Rubén Darío. En no existir l’edifici, víctima de la maquinària pesada; la fantasia de @resantandreu ha fet reviure l’emoció del moment, només uns metres més a l’esquerra.

Aquesta història, si més no, conté grans trets de ficció. Unes descripcions inventades, però que, tot i això, no amaga la màgia que inspira la captura. Arissa realment va descobrir els dos enamorats? Va ser la furtiva parella qui va demanar al fotògraf la instantània per fer públics els seus sentiments? Per què volien amagar els seus rostres? Eren dos joves enamorats? O era un affaire prohibit?

Les preguntes no tenen resposta. Si més no, rere el petó només s’amaga l’amor. Un afecte que recuperem per aquest Sant Jordi. Una Diada carregada de cultura, roses i petons. Avui, les emocions de la terrassa andreuenca s’estenen per tots els carrers del poble. Des de primera hora del matí, fins que el rellotge del campanar assenyalin les 12 de la nit. Per aquest motiu, L’Exprés de Sant Andreu i el seu equip de redacció us desitgem una feliç Diada. Regaleu roses i regaleu llibres, però sobretot, regaleu petons i somriures.

Fotografia | El petó / Antoni Arissa. Col·lecció Telefónica – @resantandreu

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt